Berget fotturist

HENTES: Her blir kvinnen hentet av mannskapet på «Det Norske Veritas» og brakt om bord i skøyta. Foto: «Det Norske Veritas»

HENTES: Her blir kvinnen hentet av mannskapet på «Det Norske Veritas» og brakt om bord i skøyta. Foto: «Det Norske Veritas»

Artikkelen er over 5 år gammel

En amerikansk fotturist som falt og skadet seg på fjelltur måtte ha hjelp av redningsskøyta «Det Norske Veritas» for å komme seg til sykehus. Kvinnen var på bryllupsreise i Lofoten.

DEL

Klokka 15.40 tirsdag ettermiddag måtte redningsskøyta «Det Norske Veritas», som er stasjonert på Ballstad, rykke ut etter at de var blitt kontaktet av Hovedredningssentralen.

Falt på tur

- En amerikansk kvinne som hadde gått den merkete stien mellom Nesland og Nusfjord hadde falt skadd seg. Uhellet hadde skjedd i Hessura. Hun var med i et følge på 6-7 personer fra forskjellige nasjoner. Vi rykket straks ut og etter knappe 20 minutter var vi på stedet, forteller skipsfører Fred Tonny Hansen.
-Det var en fysioterapeut med i turfølget som hadde spjelket foten, legger han til

Fine forhold

Det var stille og fine forhold og han manøvrerte båten kloss inn til land.
-Det var grunner overalt og det var utfordrende. Hadde det ikke vær så godt vær kunne vi ikke gått så nært land. Vi sendte en mann med mob.båten til land med båra. Turfølge hjalp med å bære henne ned og i mob.båten. Vi tok henne inn gjennom sideporten på skøyta, forteller Hansen.

På bryllupsreise

Hun hadde med seg sin mann på turen inn til Ballstad.
-De fortalte at de var på bryllupsreise i Lofoten og var svært takknemlige for at vi stilte opp. På kaia på Ballstad ventet ambulansen som kjørte de til sykehuset. Det var snakk om et brudd, men hun var med godt mot, sier Hansen.

-Ikke første gang

Det er ikke første gang han og resten av mannskapet må hente fotturister.

-I mai måtte vi ut å hente 5 stykker som hadde gått seg fast i fjellet ved Å. Det er godt å kunne hjelpe til når folk har behov for hjelp, sier Fred Tonny Hansen som har med seg styrmann Bjørn Vidar Evjen og maskinsjef Niels Heinemann.

LES OGSÅ: REDNINGSSKØYTA REDDET FFEM FOTTURISTER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken