Vurderer to alternativ for å hente opp savnet etter forliset ved Røst

RØST: Politiet og Havarikommisjonen jobber med to alternativer for å hente opp den savnete etter forliset på Røst. Foto: Rune Ellingsen.

RØST: Politiet og Havarikommisjonen jobber med to alternativer for å hente opp den savnete etter forliset på Røst. Foto: Rune Ellingsen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet vurderer nå to alternativer for å hente opp personen som er savnet etter at sjarkforliset utenfor Røst 2. påskedag.

DEL

Sjarkforliste ved Røst Det var på formiddagen 2. påskedag en sjark på 28 fot med to personer om bord sank på Innersia av Røst.
Mannskapet besto av en ung skipper og hans bestefar. Da sjarken sank ble bestefaren sperret inne i rorhuset og ble med sjarken ned da den sank og ble liggende på rundt 80 meter dyp. Skipperen satt på baugen og ble berget av en annen båt. Politiet har bekreftet at det var Åge Vikedal fra Helgeland som omkom og ahn er fortsatt savnet.


Direktør i Statens havarikommisjon, William Bertheussen, sa til Lofotposten dagen etter forliset at de hadde iverksatt undersøkelser.
Politiet i Bodø leder etterforskningen, og politistasjonssjef Arne Hammer ved Bodø Politistasjon forteller at de nå i samarbeid med Havarikommisjon er i gang med å planlegge aksjonen for å hente opp den savnete.
-Vi ser på to alternativer i forbindelse med hvordan vi skal hente opp savnete. Det ene alternativet er at vi bruker en ROV, (Fjernstyrt undervannsfarkost, red.anm.), med forlenget arm til å hente savnete ut av båten, samtidig som vi inspiserer båten der den ligger, sier Hammer.

Det kan også bli aktuelt å heve båten.
-Det andre alternativet vil være å heve båten. Vi samarbeider med havarikommisjonen og drøfter alternativene med dem. Først etter at havarikommisjonen har hatt sine samtaler med involverte, vil vi beslutte hvilket alternativ vi skal benytte. Denne beslutningen vil bli tatt på mandag og målet er at aksjonen iverksettes den 16. april, opplyser politistasjonssjefen.
Politiet har startet avhør i saken og jobber fortsatt med å kartlegge hva som var årsaken til havariet.
-Det er enda ikke konkludert med hva som er årsaken til ulykken. Først når vi har fått gjennomført både den taktiske og den tekniske etterforskningen vil vi eventuelt kunne komme med en konklusjon.
Det er vanskelig å sette et konkret tidsperspektiv på hvor lang tid det vil ta før vi er ferdige med alle avhørene, avslutter politistasjonssjef Arne Hammer ved Bodø politistasjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken