Bussjåførene er oppgitte over at så få bruker refleks: - Dere ser oss, men vi ser ikke dere

BRUK REFLEKS: - Reflekser i knehøyde vises best, og vi oppfordrer alle til å bruke refleks, sier Arve Nilsen som er sekretær i YTF avd 51 Lofoten som nå deler ut reflekser i bussene

BRUK REFLEKS: - Reflekser i knehøyde vises best, og vi oppfordrer alle til å bruke refleks, sier Arve Nilsen som er sekretær i YTF avd 51 Lofoten som nå deler ut reflekser i bussene Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bussjåførene i Lofoten er oppgitte over at så få bruker refleks. Nå vil de dele ut reflekser til alle passasjerene.

DEL

Det er bussjåførene som er organisert i Yrkestrafikkforbundet som nå vil gjøre noe med manglende refleksbruk.

– Det snakkes mye om viktigheten av å bruke refleks, men tellinger viser at bare 31 prosent av den voksne befolkningen i Norge bruker refleks. Vi som arbeider på veien ser også at voksne er for dårlige til å sørge for at ungene bruker refleks, sier Arve Nilsen som er sekretær i YTF avd. 51 Lofoten.

Han og kollegene lurer på om folk har tenkt over konsekvensen ved å ikke bruke refleks.

– Det betyr at du setter deg selv og dine barn i fare ved å ikke bruke refleks. For oss yrkessjåfører er det å kjøre på noen det verste som kan skje. Vi gjør det vi kan for å unngå farlige situasjoner. Ved å bruke refleks så kan alle bidra til bedre trafikksikkerhet, sier Nilsen.

– Det mange tror er at når du se lysene fra bussen eller bilen så ser sjåføren deg. Det gjør vi ikke. Det har skjedd mer enn en gang at vi plutselig oppdager en mørkkledd person som går langs en mørklagt vei. En liten refleks hadde gjort at i stedet for å se personen på 25 meters hold så hadde vi sett personen på 140 meter, legger han til.

Nå vil medlemmene i YTF avd. 52 Lofoten gjøre sitt for at flere bruker refleks.

– Alle sjåførene som er medlemmer hos oss vil nå dele ut reflekser til alle. Det som er viktig er at refleksen brukes. Jeg ga en refleks til en person som ikke hadde refleks på seg. Svaret var at det hadde hun, men de lå i veska. Bruk refleks, det redder liv, sier Arve Nilsen i YTF avd. 51 Lofoten.

Busselskapet Boreal deler også ut reflekser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken