Gå til sidens hovedinnhold

Regine Gjernes (26) underviser i dans i Vågan og Vestvågøy: - Det gir meg stor glede

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter

Regine Gjernes er oppvokst på Gravdal, men bor nå på Leknes. Hun jobber for tiden som danselærer på kulturskolen i Vestvågøy og Vågan. 26-åringen pendler frem og tilbake hver uke for å undervise elevene i dans.

Regines begeistring for dans startet tidlig. Hun vokste opp med korpset på Gravdal, og begynte som karrieren sin som drillpike. Deretter gikk hun danselinje på både videregående, folkehøgskole og utdannet seg som pedagog på Norges dansehøgskole.

- Jeg har vært danselærer i cirka fra fem til seks år, men har vært på kulturskolen I tre år. Det er veldig artig, lærerikt og spennende å følge elever over lengre tid. Det er artig å se hva de er i stand til å skape selv, og hvordan de bidrar i grupper. Jeg driver nå kun med gruppeundervisning, så det er viktig for meg å se hver enkel elev, mener Gjernes.

Underviser 70 elever

Nå underviser hun 70 elever fra Vestvågøy og Vågan i alt fra klassisk ballett til jazz, hip hop eller kreativ dans.

- Jeg underviser en gang i uka i Svolvær og to ganger på Leknes, så jeg pendler fram og tilbake da jeg bor på Leknes. Jeg valgte å bli danselærer fordi jeg alltid har vært glad i å danse og synes det er en flott uttrykksforms. At jeg skulle holde på med dans, har jeg visst siden jeg gikk i sjette klasse, forteller hun og fortsetter:

- Å være lærer er utfordrende, men det er morsomt å se elevene mestre ting og vokse i dansen. Det gir meg masse glede og inspirasjon. Selv om jeg en gang sa at jeg aldri skulle tilbake til Lofoten etter at jeg flyttet for studiene, så endret meningen seg rimelig kjapt da jeg fikk jobbtilbudet hos kulturskolen, ler Regine.

Lørdagens forestilling har elevene forberedt siden høstsemesteret. Alle elevene på dansegruppene skal fremføre. I tillegg får vi en gjestefremføring fra Svolvær. På søndag blir det danseforestilling i Svolvær, men en gjesteopptreden fra Vestvågøy.

Se bildeserie:

Bildeserie

Lørdagens danseforestilling på Meieriet kultursenter

Kommentarer til denne saken