Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringa valgte bort gulstripe og utbedringer av E10 i Lofoten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres Bård Ludvik Thorheim kom sørfra og drev amerikansk valgkamp for å vinne nominasjonen i Nordland Høyre. Nå viser det seg at han har en like lett omgang med fakta som en tidligere amerikansk president som spesialiserte seg på fake news.

Thorheim tillot seg å si under valgdebatten i Lofoten: «Når det gjelder samferdsel er Lofoten neste på listen for en borgerlig regjering, med E10 og flyplass.»

Thorheim underslår det faktum at det var høyreregjeringa som la fram en Nasjonal Transportplan (NTP) i år hvor både E10 Lofoten og ny flyplass i Lofoten var helt ute, bortsett fra noe rassikring. Den gang uttalte Thorheim: «Det blir opposisjonens oppgave å få veien inn nå i sine alternativer på Stortinget. De må ta initiativet, og da er vi flere i Høyre som vil presse på for at det blir løsningen.»

Senterpartiet løftet E10 Lofoten inn i NTP-behandlinga, og satte av penger i vår alternative NTP. Vi løftet ikke inn strekninga fordi Thorheim ikke fikk gjennomslag i Høyre og trengte hjelp, men fordi E10 Lofoten er en veistrekning som trenger utbedring. Strekningen er den lengste med manglende gulstripe i Nordland, og en utfordring både for folk og næringsliv.

Lofoten har i en normalsituasjon over én million besøkende i året, og antall besøkende de siste årene har vært økende. Derfor var det svært uheldig at regjeringen tok ut tiltak som lå inne i forrige NTP. E10 må utbedres og innkortes på strekningen Fiskebøl–Nappstraumen. Det var opposisjonen på Stortinget som instruerte regjeringen om å arbeide videre med planene for utbedring av E10 og ny flyplass i Lofoten.

Jeg håper Lofotværingene husker bedre enn Thorheim når de stemmer ved årets valg. Godt valg!

Kommentarer til denne saken