Legger ned Reine Ord

GIR SEG: Wiggo Andersen skapte litteraturfestivalen Reine Ord. Etter 11 utgaver er det nå slutt.

GIR SEG: Wiggo Andersen skapte litteraturfestivalen Reine Ord. Etter 11 utgaver er det nå slutt. Foto:

Etter 11 utgaver av festivalen på Reine, er det stopp.

DEL

- Reine Ord har vært intet mindre enn et eventyr. Siden oppstarten i 2009 har vi gjennomført 11 festivaler ytterst i havgapet, og med rette har vi kalt det verdens vakreste litteraturfestival, innleder Wiggo Andersen pressemeldingen om at litteraturfestivalen blir lagt ned.

- Etter en veldig morsom, men beskjeden start har vi gjennom årenes løp virkelig befestet vår posisjon som en populær, solid, troverdig og ikke minst en viktig litteraturfestival. Den har satt Reine, Lofoten og Nordland på kartet langt utenfor Norges grenser, fortsetter Andersen.

Festivalen har bydd publikum på 150 forfattere og artister. Forfattermøter, samtaler, kåserier, foredrag, konserter og opplesinger har stått på programmet og de ulike festivalene har bydd på ulike utfordringer for arrangørene:

- Vi har greid oss gjennom strømstans, snøstorm, ras, fjellfast og kansellerte avganger. Sammen med publikum har vi ledd og grått, latt oss begeistre og berøre. Vi har blitt opplyst og klokere og noen ganger provoserte og oppgitte. Men mest av alt har det vært en eventyrlig reise med menneskemøter vi aldri kommer til å glemme, skriver Andersen.

- Alt kommer til en ende, så også denne fine festivalen. Det var ingen lett avgjørelse å ta, og vi er allerede på overtid. Nå er det imidlertid slutt og Reine Ord i 2019 ble den siste festivalen, skriver han og takker publikum, frivillige, forfattere og andre bidragsytere.

Reine ord 2019: – Det er morsomt å få vise fram det lokale preget og den lokale humoren

Festivalen er nesten helt utsolgt: - Den lille rare festivalen har blitt til det vi drømte om

Flere kjente forfattere klare til litteraturfestival: - Reine er i ferd med å bli et kunstnerisk kraftsenter


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags