Det sier Ninette Johansen i Moskenes kommune som er lokalt ansvarlig for sherpaene som bygger steinsti opp til det populære turmålet Reinebringen i Moskenes.
14. august kom arbeidet i gang igjen etter at 500 tonn stein er frakta nordover fra Trøndelag.
Vakt på stien
For at sherpaenes sikkerhet skal være god nok mens de jobber, er stien definert som et anleggsområde og turgåere blir stoppet nede i stien.
Ninette Johansen er en av vaktene som har i oppgave å stoppe dem.
- Når de kommer fram til oss som står vakt, har de allerede passert to skilt der det står at stien er stengt. De håper vel på at det likevel går an å komme seg opp til Reinebringen. De vil så gjerne oppleve utsikten som de har sett mange bilder av på Instagram og sosiale medier, sier Johansen.

Arbeidet med stien opp til Reinebringen starter på nytt mandag
Reisedrøm
Torsdag stoppet hun folk fra New Zealand, Australia, Tyskland, Østerrike - og et par fra Asia som var iført regnfrakker og skotøy som slettes ikke var passende til fjelltur. Skuffelsen var stor da de skjønte at de ikke ville få sin "once in a life time"-opplevelse på Reinebringen.
- De fortalte at de hadde betalt 10.000 dollar for turen hit, så ble drømmen knust. Jeg skjønner godt skuffelsen, sier Johansen som gir de avviste turistene tips om hvilke andre turer de kan gå.
- Hvor vi sender dem, avhenger av om de har bil og hvordan de er utstyrt til tur. Noen anbefaler vi å dra til Sørvågen og gå rundt vannet, andre til Tindstind eller opp mot Munkebu, eller turmål i Flakstad, forteller Johansen.
Mye jobb
Selv om mange blir skuffa av å bli stoppa på stien, sier Johansen at alle aksepterer at sikkerheten til sherpaene må komme først.
Allerede er 110 nye trinn lagt, og planen er at arbeidet skal pågå til i midten av oktober. Nå holder de på i det bratteste området av stien, der stien har stigning på 45 grader.

16 mennesker har omkommet i Lofot-fjellene de siste ti årene: – Vi må innse hvilken tid vi lever i