Gå til sidens hovedinnhold

- Bedrifter som bruker Lofoten i reklamen bør betale noe igjen til regionen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det mener Ninette Johansen.

Hun er leder for kultur, miljø og folkehelse i Moskenes kommune, og i gang med å forberede videre bygging av stien til fjellet Reinebringen. I år har kommunen mellom 1,2 og 1,5 millioner kroner disponibel til å fortsette byggingen mot fjelltoppen.

Totalt er det bygd ca. 375 trinn, mens det er anslått at ferdig bygd vil det være ca. 1000 trinn. Hittil har byggingen kostet ca. en million kroner.

– Gi noe igjen

Nå ber Johansen leverandører av utstyr til fjellturer om å bidra. Hun har blant annet sendt brev til Norrøna, Helly Hansen og flere som bruker bilder av Moskenes og Lofoten i reklamen for egne produkter. En lignende henvendelse er også gått til Hurtigruten ASA.

– Det er mange aktører som bruker bilder av Reinebringen, Moskenes og Lofoten for å markedsføre egne produkter. Lofoten er populær. Da mener vi at disse også bør gi noe igjen, blant annet med å bidra til finansiering av turstien til Reinebringen, sier Johansen og viser til at Norrøna bruker bilde fra Reinebringen i sin markedsføring.

I brevet foreslår hun at selskapene kjøper hvilebenk eller sponser/kjøper trinn opp til fjellet mot å få navnet sitt knyttet til stien.

– Dette er ikke et tiggerbrev, men et tilbud til aktører som har et forhold til Lofot-naturen om å være med å bidra til et pilotprosjekt i Lofoten.

Reiselivet

Ifølge Johansen har stiprosjektet møtt stor velvilje i Lofoten. I fjor vår startet Moskenes Næringsforening og kommunen innsamling. Før jul ble vel 330.000 kroner satt inn på konto for stien, gitt av næringsdrivende i Lofoten. Olav Thon-stiftelsen, Miljødirektoratet og Nordland fylkeskommune ga også tilskudd i 2017.

Vil innsamlingen fortsette i 2018?

– Vi skal diskutere arbeidet videre med Moskenes Næringsforening. Kanskje kan kronerulling ære aktuelt der lokalbefolkningen og reiselivet i Moskenes involveres. Vi ønsker mer engasjement fra reiselivet.

Det er sherpaer fra Nepal som står bak byggingen. I fjor ble arbeidet avsluttet tidligere enn beregnet på grunn av mangel på brukbar stein.

Les også:

Pengegave til sherpasti: – Det betyr veldig mye. Vi kommer mange trinn videre opp mot toppen

Les også:

Jubler og løper for Reinebringen

Kommentarer til denne saken