Gå til sidens hovedinnhold

– Vi fraråder at folk bruker stien til Reinebringen nå

Artikkelen er over 2 år gammel

Rådmann i Moskenes kommune, Per A. Sperstad håper at byggetrinn 2 av stien opp til Reinebringen skal stå ferdig etter sommersesongen i år. Før oppgraderingen av stien er ferdig, fraråder kommunen folk å gå Reinebringen.

– Byggingen av resten av stien er ute på anbud nå. Vi regner med å ha en tilbyder klar i begynnelsen av juli, forteller rådmannen.

Han håper at byggetrinn to vil starte i midten av august.

– Vi håper på oppstart av bygging i midten av august, forteller rådmannen og forklarer at det neste trinnet er i et fjellparti som er brattere og med tynnere jordsmonn.

At arbeidet er ønsket startet etter fellesferien er ikke tilfeldig.

– Vi planlegger å få til alt etter fellesferien. Vi prøver å begrense trafikken så mye som mulig i anleggsperioden, for at de som skal jobbe med stien kan få jobbe i fred. I ferien er stien mye preget av turfolk, selv om vi anbefaler at folk ikke bruker stien slik som den er nå. Å begynne etter ferien vil gjøre at de som jobber med stien kan få gjort det med færre folk og turister i stien, sier han.

Planen er at arbeidet skal foregå utover høsten, slik at det bare er det siste partiet som gjenstår når vinteren kommer.

– Jeg håper vi skal komme så langt at vi nærmer oss ferdigstilling. Og at byggetrinn 2 skal være ferdig i løpet av året i år.

Les mer

Millionstøtte til å sikre Reinebringen: - Har vi fått så mye? Det gjør meg kjempeglad!

Fraråder bruk

– Idag står det en palle tverrvendt med skilt hvor vi advarer folk mot å gå til Reinebringen. Det kan være farlig både for som går i stien og det kan utløse ras som kan være et faremoment for andre. Vi advarer mot bruk, men har ikke politimyndighet til å stenge av. Men vi fraråder at folk går stien nå, forklarer Sperstad.

I anleggsperioden vil de likevel ha mulighet til å stenge av tilgangen til fjellet.

– Det kommer til å være som en vanlig byggeplass slik at vi stenger av det vi kan. Når vi skal løfte stein med helikopter kommer vi til å sperre av området fysisk med vakter, forteller rådmannen.

Kommentarer til denne saken