Investor fra Sveits bygger 18 hotellrom i Lofoten

Viktig tilskudd med seks hytter: Frode Hov er daglig leder i Lofoten utvikling AS som blant annet står bak golfbanen Lofoten Links og eiendomsutvikling gjennom Lofoten hytteutvikling AS.Foto:Øystein Ingebrigtsen

Viktig tilskudd med seks hytter: Frode Hov er daglig leder i Lofoten utvikling AS som blant annet står bak golfbanen Lofoten Links og eiendomsutvikling gjennom Lofoten hytteutvikling AS.Foto:Øystein Ingebrigtsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Sveitseren Heinrich Zetlmayer så et stort potensiale for å satse på overnatting på Gimsøy og sammen med Frode Hov har det nå blitt virkelighet på rekordtid. Til jul i år skal seks hytter med til sammen 18 rom med hotellstandard stå klare.

DEL

Den første av av de seks hyttene, eller lodgene, som de kaller det står allerede snart klar i hyttefeltet på Gimsøy som totalt har 24 tomter.

Feltet er utsolgt, sier Frode Hov, daglig leder i Lofoten Utvikling AS som gjennom flere underselskaper blant annet driver golfbanen Lofoten Links og eiendomsutvikling i området.

Jeg tenkte øyeblikkelig at dette var en god idé

Heinrich Zetlmayer, investor fra Sveits

Får hotellstandard

Og her i hyttefeltet skal de seks lodgene gi et velkomment overnattingstilbud med høy standard på Gimsøy.

Det blir tre rom i hver lodge, alle med hvert sitt bad. De lydisoleres også slik at det blir hotellstandard, sier Frode Hov.

Dermed får man nå tilgang på 18 hotellrom med denne satsingen.

Han er svært godt fornøyd med at man har fått sveitseren Heinrich Zetlmayer med på laget.

Zetlmayer står for investeringen med de seks hyttene.

Vi solgte inn et konsept til ham, sier Hov som forteller at de lokalt skal drifte hyttene og tilbudet som nå er under etablering.

Et slikt tilbud med overnatting med høy standard er etterspurt, og en tilvekst til området som er nødvendig, mener Hov.

Investor: Heinrich Zetlmayer fra Sveits så potensialet på Gimsøy da Frode Hov og Lofoten utvikling AS solgte inn et ferdig konsept med seks hytter med tre rom med hotellstandard i hver hytte.Foto:Privat

Investor: Heinrich Zetlmayer fra Sveits så potensialet på Gimsøy da Frode Hov og Lofoten utvikling AS solgte inn et ferdig konsept med seks hytter med tre rom med hotellstandard i hver hytte.Foto:Privat

 

Attraktivitet

Det handler om å være attraktivt på flere områder.

Her snakker vi om golfturister, men også nordlysturisme, sier han og peker på at hyttefeltet ligger svært godt til med gode forhold for akkurat å oppleve både nordlys og midnattsol.

Her er det åpent mot nord og lite lysforurensning.

Tanken er også å utvikle Gimsøy som et helårsreisemål.

Med flere aktiviteter og attraksjoner. Allerede er det mange som etterspør overnatting i forbindelse med ridetilbudet på Hov Hestegård. Vi tror det unike lyset og det åpne vakre landskapet, både sommer og vinter, her på Gimsøy i seg selv er en attraksjon som vil gi mye besøk. De som vil bo nært naturen og som har lyset som en av som hovedgrunn for sin reise til Lofoten, vil bo hos oss tror jeg, sier Frode Hov.

Nå skal ting ligge betraktelig bedre til rette for å ta i mot både den ene og den andre på reise til Gimsøy.

Vi har manglet overnatting til å ta inn grupper, sier Hov og peker på at det ellers er «smekkfullt» om sommeren i regionen.

De øvrige hyttene i feltet er privat eid, med eiere fra blant annet Lofoten, Vesterålen og Østlandet.

Positivt: Frode Hov ser mange fordeler med å få på plass et overnattingstilbud med god standard på Gimsøy. Både med tanke på golfturister, men også for nordlysturismen.Foto:Øystein Ingebrigtsen

Positivt: Frode Hov ser mange fordeler med å få på plass et overnattingstilbud med god standard på Gimsøy. Både med tanke på golfturister, men også for nordlysturismen.Foto:Øystein Ingebrigtsen

Skjedde raskt

På skype fra Sveits forteller Heinrich Zetlmayer at hans involvering i prosjektet kom i gang veldig raskt.

Frode kom med ideen til jul i fjor, sier han.

Da var sveitseren som også har en kone med nordnorske røtter på besøk på Gimsøy.

Dermed var det gjort.

Jeg tenkte øyeblikkelig at dette var en god ide, sier den sveitsiske investoren som har merket seg at det trengs fasiliteter for å losjere besøkende i området.

Det er en stor etterspørsel etter overnatting på Gimsøy, sier han.

Stor investering

Det er ikke snakk om noe lite løft med de seks hyttene, og med den høye standarden man har gått for er både Zetlmayer og Hov klare på at vi snakker flere millioner kroner.

Å bygge for en hotellstandard er ikke billig, er de to klare på og minner om at hyttene bygges langt dyrere enn man som privatperson ville ha gjort.

De er også tydelige på at dette er et overnattingstilbud der man vektlegger en viss standard.

Men eksakt hvor mye man har investert vil ikke Zetlmayer være for konkret om.

Dette er en god investering og det er etterspørsel, slår han fast og presiserer også senere at hyttene er en viktig investering for ham

Han er også alene om investeringen i hyttene som han har stor tro på.

Her kan vi ta i mot enkeltpersoner, familier og vennegjenger.

Får man inn større grupper, har vi plass til 18 personer i enkeltrom, eller 36 personer i dobbeltrom. Rommene er også bygd med hems med plass til ekstra sengeplass, slik at totalt kan en ta opp mot 60 gjester samtidig, supplerer Frode Hov.

Men hvorfor vil en sveitsisk forretningsmann og investor satse i Lofoten på denne måten?

- Hvis man vil investere i fast eiendom i Sveits er det ikke så mange attraktive muligheter. Det virket dermed fornuftig å se på ting også utenfor Sveits.

Zetlmayer eier da også ei av hyttene i feltet på Gimsøy og har vært i Lofoten på ferie de senere årene. Han er dermed ikke helt ukjent med forholdene i Lofoten.

Alle seks klare til jul

Det gikk fort å komme i gang med idéen og med et etablert hyttefelt som forutsetning var det da også bare å dra i gang, men det somles ikke i den videre prosessen heller.

De tre første hyttene skal alle stå klare trolig i månedsskiftet juli/august i sommer.

- Alle seks satser vi på er klare til jul i år.

Flyplass?

Debatten om en flyplass på Gimsøy har pågått i årevis.

Fortsatt er det ikke avklart om det er mulig. Frode Hov har et litt delt syn på flyplassaken for drifta på Gimsøy.

Sett fra vårt ståsted kan vi leve godt med begge utfallene. Det er selve naturinngrepet ved etableringen av flyplassen her på Gimsøy som jeg skeptisk til, samtidig som jeg ser at en større flyplass med direkteruter til Øslandet og kanskje andre steder i Europa vil være en meget viktig vekstimpuls for Lofoten som region. Jeg mener vår bedrift på Gimsøy kan leve godt med avstanden til Evenes på 2-3 timer, siden man gjerne har med gjester å gjøre som ikke er i Lofoten så ofte. Oppsummert er jeg nok likevel mer for enn mot om Gimsøy er eneste mulighet for en større flyplass i Lofoten. Jeg ser helt klart store fordeler med flyplass for utvikling reiselivstrafikken i lavsesongen i Lofoten. Det vil kunne skape hundrevis av nye spennende helårs arbeidsplasser i reise- og servicenæringen, styrke bosetting og skape vekst i hele Lofoten, sier Frode Hov.

Artikkeltags