Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir Evenes «The Gateway to Nordic Adventures»

Artikkelen er over 2 år gammel

Destinasjonsselskapene Visit Narvik, Visit Harstad, Visit Vesterålen og Visit Lofoten går sammen om satsing rundt Evenes Lufthavn i felles prosjekt.

(Fremover) Torsdag 23. august samlet reiselivssjefene i destinasjonsselskapene seg med en klar agenda.

- Vi ønsker mer trafikk og fokus på Evenes lufthavn for økt turiststrøm til alle destinasjonene gjennom hele året, skriver de i en felles pressemelding.

De som var med møtet var: Astrid Berthinussen (reiselivssjef Visit Vesterålen), Lise Hansen (reiselivssjef Visit Narvik), Jan Erik Kristoffersen (reiselivssjef Visit Harstad) og  Elisabeth Dreyer (reiselivssjef Visit Lofoten).

Mer slagkraft

De har et felles mål, og skal jobbe konkret med å gjøre Harstad/Narvik lufthavn, Evenes mer synlig som reisemål - og sammen vil de kunne satse med mer slagkraft enn før.

- Når vi står samlet har turoperatører og flyselskap flere muligheter til å selge en attraktiv region til sine kunder. Her er vi sterk med flere fyrtårn og førsteklasses opplevelser på alle destinasjonene, sier reiselivssjefene i pressemeldingen.

- Og det er dette som er viktig for arbeidsgruppen, vår jobb som destinasjonsselskap er at våre medlemmer skal lykkes og vi skal legge til rette for dette, legger de til.

Les også:   Therese og Lars-Åge med reiselivssuksess: – Vi må bare innrømme at det går veldig bra 

Konkrete tiltak

Sammen har reiselivsselskapene utviklet en prosjektbeskrivelse til forstudie og et forprosjekt med helt konkrete tiltak for å skape effekt lokalt.

De forteller at de i første omgang fokuserer rutefly, men prosjektet vil også kartlegge behov og muligheter for å charter fly.

- På alle de fire reisemålene spiller bærekraft en viktig rolle for hvordan vi håndterer og legger til rette for fremtidens turisme til vår region, påpeker de.

 

Les også

Magdalena (30), Maria (30) og Jelena (29) kombinerer jobb og reiselivstudier

 

Arbeidstittel

Arbeidstittelen er «Gateway to Nordic Adventures» og målet er næringsutvikling for reiselivet gjennom innkommende trafikk til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.

Prosjektet vil styres av Visit Narvik. Alle destinasjonsselskapene sitter i en felles arbeidsgruppe for å bli konkurransedyktig i et voksende marked.

Kommentarer til denne saken