Gå til sidens hovedinnhold

– Det Lofoten opplever nå, kalles «people pollution»

Artikkelen er over 4 år gammel

Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge sier til NRK Nordland at det haster å få orden på utfordringene knyttet til turiststrømmen til Lofoten. Hun sparer ikke på kruttet:

– Dersom man ikke greier å løse problemene i Lofoten kan det på sikt skade Norges omdømme som turistdestinasjon. Lofoten er et av de områdene som har satt Norge på kartet som rent og uberørt hjørne av verden, sier hun.

NRK har de siste sakene brakt en rekke saker om tema som er velkjente for Lofotpostens lesere.

Bratland Holm mener Lofoten nå opplever en såkalt «people pollution».

– Det blir en krasj mellom dem som bor i Lofoten og turistene som kommer på besøk. Turistene blir en belastning istedenfor en berikelse. Vi ser fra steder som Barcelona og Amsterdam at det første tegnet på at man når en smertegrense er når lokalbefolkningen føler det ikke er plass til dem, sier hun til NRK Nordland.

Elisabeth Dreyer i Destination Lofoten kommenterer slik:

– Vi må jobbe videre med å tilrettelegge infrastruktur. De som lever i Lofoten må trives med gjestene som kommer, og samtidig se de fordelene som reiselivet gir.

Les også leserbrev fra fotograf, friluftsmann og forfatter Kjell Ove Storvik: Har «Turist-Lofoten» bygget seg et «hus» uten toalett, bad og avfallshåndtering?

Les også

Spådom: Dette blir en kjip sommer...

Les også:

Tynnslitt tålmodighet med servicebygg på fergeleiet: Håper på avklaring i år

– Turistene går uansett. Vi må legge til rette slik at de går der vi vil 

Hjelp oss å samle de gode og de dårlige eksemplene i sommerlofoten 

Kommentarer til denne saken