- Vi vil vise fram nybåten under Arctic Race of Norway

Artikkelen er over 1 år gammel

Gründer Agnes Árnadóttir i Brim Explorer i Oslo sier at planen er å rekke Arctic Race of Norway og NM i triathlon fredag 16. august i Svolvær, for å vise fram nybåten.

DEL

Brim Explorer sitt første skip, MS «Brim», sjøsettes i begynnelsen av august i år. Den er nå under bygging ved verftet Maritim Partner i Ålesund.

Gjester som reiser langs norskekysten får mulighet til å gjøre reiseopplevelsen mer unik med turene ut fra Svolvær.

– Fra og med mai 2020 skal den første båten MS «Brim» driftes i Lofoten på helårsbasis. Mens det andre fartøyet MS «Bard» skal gå i Tromsø på vinterstid og Svalbard på sommerstid. På vinteren flytter vi båten til Tromsø, der reisende fra hele verden vil få oppleve nordlys-seilinger ut fra Tromsø.

Det er kun på Svalbard at man har charter med Hurtigruten - i Lofoten er Hurtigruten en av flere kunder.

Grønn ferd

Agnes Árnadóttir sier at med et rent og moderne design, og store panoramavinduer, vil den banebrytende teknologien gjøre at de inntil 140 gjestene om bord på katamaranene kommer så nær naturen som mulig – med så liten påvirkning som mulig.

Og eldriften vil gjøre ferden i skjærgården rundt Svolvær nærmest lydløs, sier hun.

August 2019

– Vi håper at båten leveres i rute fra verftet i begynnelsen av august, og at den kan være testet og gått nordover slik at den kan være i Svolvær fredag 16. august. Da ikke for å starte opp charterturene, men for å vises fram mens lofotbyen syder av folk under NM i triatlon og sykkelrittet Arctic Race og Norway.

Fra siste halvdel av august og ut september i år skal båten settes inn i regulær drift med turister, og med Svolvær som base, sier Agnes Árnadóttir i Brim Explorer til Lofotposten.

Alle tilbud

For at gjestene skal få utforske natur og dyreliv både over og under vann, kommer katamaranene til å få både hydrofoner (undervannsmikrofoner) og undervannsdroner fra et annet norsk gründerselskap som allerede samarbeider med Hurtigruten, nemlig Blueye Robotics.

Båtene vil ha åpent kjøkken med servering av lokal mat om bord, og bar.

Artikkeltags