I forbindelse med dåpen av hurtigruteskipet MS Spitsbergen arrangerte Hurtigruten AS og Lofotposten en fotokonkurranse som gikk ut på å ta bilde av skipene i aksjon. Totalt ble det levert inn 248 bidrag til konkurransen. Av disse stemte leserne fram seks finalister. Til slutt ble vinneren kåret av en jury, bestående av en representant fra Hurtigruten og en fra Lofotposten.

– Luftet hunden

Kommunikasjonssjef Stein Lillebo fra Hurtigruten var juryformann og positivt overrasket over den enorme responsen. Omlag 250 foto ble lagt inn på Lofotposten konkurranseside. Lillebo delte ut prisen til Lysvold på torget i Svolvær under dåpsfesten.

– Det var kjempeartig å vinne denne prisen. Det var også derfor jeg heiv meg med, fordi jeg hadde lyst til å vinne en premie med hurtigruten, sier Lysvold.

Henningsværingen er ikke akkurat en amatørfotograf ettersom han lever av å være fotograf og har sin egen fotoforretning i Henningsvær. Bildet var derimot ikke nøye planlagt.

– Bildet ble tatt i forbifarten da jeg var ute å luftet hunden for noen år siden. Det er tatt bare noen hundre meter fra huset. Jeg så at hurtigruta kom og tørrfisken hang så fint der og da var det bare å knipse i vei, forteller vinneren.

Skryt til konkurrentene

Selv mener han dette er det beste bildet han har tatt av hurtigruta, men Lysvold lot seg spesielt imponere av en konkurrent.

– Det var mange fine bilder med i konkurransen. Jeg likte veldig godt det som er tatt på kaia i Svolvær med refleksjon i vinduet.

Premien er et gavekort på en hurtigrutereise for to med lugar og full pensjon Svolvær-Tromsø-Svolvær eller Svolvær- Rørvik-Svolvær.

– Planen er å reise til Tromsø i løpet av høsten når turisttrafikken i Henningsvær minsker, avslutter Lysvold.