Artikkelen er publisert i det sveitsiske magasinet Swiss Style, som er et magasin for ledere. Artikkelen er nesten en sammenhengende skrytesak om Lofoten.

 

Det starter med en omtale av Thon-hotellet i Svolvær som omtales som økovennlig, effektivt, funksjonelt med komfort og estetikk. «Kanskje er det på grunn av det faktum at den utsøkte skjønnheten til stedet, er å se over alt, gjennom de store vinduene kan man se øyer, holmer, lystbåter og det ganske travle livet i havna».

Eksklusive rorbuer

Anker Brygge omtales som den fineste rekreasjonsstedet i Lofoten, med eksklusive rorbuer og suiter. «I det deilige scenarioet kan man se flotte fritidsbåter og fiskebåter som glir fra på sjøen», skriver Franini.

Videre heter det at høyprofilerte kokker kommer til Lofoten, slik som de som arbeider på Bryggehotellet i Henningsvær, Norges best kjente fiskevær. Selv om fisk er vanlig på menyen, er det ikke sjelden at en gjest ber kokken om å tilberede dagens fangst. «Det er en atmosfære av ekte luksus, forsterket av uformell nordnorsk væremåte».

Les også:

Vakker juvel

 

«Lofoten er en av de vakre juvelene i dette nordiske emiratet: et land med fjorder, vind, tørrfisk og robuste innbyggere som er vant til hardt arbeid.», skriver Franini.

Etter å ha rost norsk tilbakeholdenhet og klokskap gjennom forvaltningen av oljeformuen, som har gjort Norge til verdens fjerde rikeste land, siterer Franini Giorgio Armani: «luksus er ikke kunsten å samle til, seg, men å ta bort». Dette sitatet er også tittelen på artikkelen.

 

Link og Marianne B.

Franini skriver at Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest er en av de flotteste tilstelningene i landet. En opplevelse med høyt profilerte utøvere.

Marianne Beate Kielland omtales som den utsøkte sangeren som er ekte norsk, og som stupte ut i det kalde vannet i Lofoten på slaget midnatt, etter konserten. «Det var en klar sommernatt med sola like over horisonten, men det kalde vannet tok ikke motet fra sangerinnen, en stolt innbygger på lofotøyene, hvor det kan være utfordrende å skape en internasjonal karriere på et avsidesliggende sted.»

 

Franini skriver at Link er mer jordnær enn festivaler i andre deler av verden, og at enkelthet er et kjennetegn.

Artikkelen er krydret med vakre bilder fra Lofoten, som Hauklandsstranda, Svolvær, og Trollfjorden.