Hotellkjede viser interesse

Skisse: Skissen ble presentert i 2016, og viser hotellets mulige plassering på tomten, som ligger mellom Meieriet kultursenter og Lofotleger AS. Skisse:  Arkitekt Kaada/Block Berge

Skisse: Skissen ble presentert i 2016, og viser hotellets mulige plassering på tomten, som ligger mellom Meieriet kultursenter og Lofotleger AS. Skisse: Arkitekt Kaada/Block Berge

Artikkelen er over 3 år gammel

En konkret hotellkjede skal vise interesse for å etablere seg på Leknes. Håpet er at hotellet kan åpne dørene først i 2019.

DEL

Lofotr Hotell AS kan, hvis alt fra og med nå går på skinner, åpne tidlig i 2019.

Det sier Svein Helland, daglig leder av selskapet Lofotr Hotell AS.

Lofotr Hotell AS har kjøpt tomt i Storgata på Leknes. Vegg  i vegg med Meieriet kultursenter.

Regulerer tomta

Reguleringsarbeidet er nå i startfasen.

– Vi fikk nylig utført grunnboringer, og vi har engasjert et arkitektfirma som tar jobben med regulering av tomten, sier Helland til Lofotposten.

I Vestvågøy kommunes planutvalgsmøte tirsdag, opplyste konstituert enhetsleder Karl Erik Nystad, at kommunen i februar vil ha oppstartsmøte med arkitektfirmaet AROS arkitekter AS.

– Vi har i januar mottatt forespørsel om oppstartsmøte. Dette vil vi gjennomføre i februar, forteller Nystad.

Konkret tilbud

Helland sier de nå også har en konkret hotellforespørsel.

– Vi har et tilbud fra en av de store hotellaktørene i landet. Tilbudet er veldig interessant, men jeg kan foreløpig ikke si hvem, sier han.

Håpet er at grunnforholdene ikke kompliserer og forsinker byggingen, bli enige med naboer, samt at reguleringen går som planlagt.

– Vi ønsker å bygge så snart som mulig, sier han og skisserer et mulig tidsløp.

– Vi baserer oss på halvannet år til bygging, slik at hvis vi bruker et halvt år på reguleringen, kan hotellet åpne først i 2019. Men da skal prosessen gå i normal fart, sier han.

Lokale eiere

Lofotr Hotell AS er et heleid aksjeselskap av Lofoteiendom AS. Lofotr Hotell AS ble registrert i Brønnøysundregistrene 29. juni 2016. Sverre Christoffersen er styreleder. Kenneth Grav og Ketil Benjaminsen styremedlemmer.

Lofoteiendom AS er eid med like store deler av Lofoten Fritidsbolig AS (Rolf Sverre Høyen og Terje K. Hansen), Vegar Holding AS (Sverre Christoffersen), Imb Holding AS (Ketil Benjaminsen) og Kenneth Grav.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags