Gå til sidens hovedinnhold

Reiser helt fra Danmark til LofotFishing: – Vi kommer ikke bare for å karre til oss, vi investerer i turen fordi vi mener det

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem bedrifter fra Hirtshals havn i Danmark reiser helt opp til Kabelvåg og Lofoten for å delta under LofotFishing 2019.

Den danske havnebyen har en rekke bedrifter innenfor den maritime servicenæringa. Hirtshals Service Group er et nettverk av 50 slike bedrifter, og koordinerer aktiviteten inn mot brukere av havna i Hirtshals.

Nå tar fem av bedriftene turen helt opp til Lofoten og LofotFishing for første gang. Det forteller utviklingskoordinator Linn Indrestad i Hirtshals Havn.

– Større interesse

Hjørnesteinsbedriften Hirtshals Yard deltar på messa sammen med Marine El, SL Power, Dussgaard Coating og havnekontoret Hirtshals Havn.

– Hirtshals Yard er en av hjørnesteinsbedriftene her og de er en stor aktør. Når det går bra for dem, så drypper det også på alle rundt. Marine EL driver med maritim elektro, Duusgaard Coating gjør malingsarbeid og SL Power utfører reparasjon på gir.

Linn Indrestad sier havna i den danske byen opplever stor interesse, også fra norske redere og bedrifter.

– Vi ser at interessen for Hirtshals blir større og større. Vi har faktisk fått båter helt fra Nord-Norge og ned hit, sier hun til Lofotposten og viser blant annet til at en norsk båt som måtte skifte hele RSW-anlegget valgte Hirtshals fordi det av flere årsaker lønte seg å seile helt ned.

Sammenslutningen av bedrifter har deltatt på Norfishing i Trondheim.

– Vi opplevde der at det var stor interesse, vi hadde en rekke folk som satt sammen med oss på messa hver dag. Da kom det også mange nordfra, og vi fikk levert masse tilbud. Selvfølgelig vil vi gjerne ha dem med ned til Hirtshals. Vi ser også at folk som er vant til å reise, også reiser ut for å få utført oppgaver.

Til Lofoten for første gang

Det er første gang danskene tar turen til Lofoten og Kabelvåg under LofotFishing, men det er ikke uten grunn.

– Vårt inntrykk er at de som ikke kommer seg til Norfishing, de møter vi i Lofoten. LofotFishing er veldig konsentrert, og de som kommer på denne messa er virkelig relevante aktører for oss. Hele arrangementet framstår veldig bra, vi gleder oss stort, sier Indrestad.

Hun mener det er flere skipsredere og verft i Nord-Norge som er aktuelle.

– Vi ser at det er en god håndfull redere og verft der oppe som vi ser kan være med å løfte oppgaver, og der vi kan få til et godt samarbeid. Vi vil også vise at vi ikke bare kommer for å karre til oss, vi investerer i å ta turen oppover fordi vi mener det.

Kommentarer til denne saken