Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange tas opp ved Nord Universitet

Her er utdanningene innen helse- og ledelsesfag spesielt populære.

Med en økning fra 5136 tilbud om studieplasser i fjor, til 5460 tilbud i år, gir Nord Universitet rekordmange tilbud om studieplasser i år.

– Det er gledelig å se at søker- og tilbudstallene til Nord universitet øker også i år, sier prorektor for utdanning Levi Gårseth-Nesbakk.

Antallet kvalifiserte søkere med Nord universitet på førsteplass har også steget med hele 17,2%.

Økning i paramedisin og vernepleie

Utdanningene innen helsefag er spesielt populære i år.

Her har det vært en stor økning i antallet søkere til utdanningen paramedisin, som tilbys i Bodø, med over 7 søkere per plass. Den samme økningen gjelder for bachelor i vernepleie i Bodø.

Sosialt arbeid, som tilbys i Bodø, Mo i Rana og Levanger, har hatt godt over seks søkere per plass.

I tillegg har både bachelor i farmasi og vernepleie i Namsos, hatt en stor økning i antall søkere.

1216 søkere til 780 plasser

Utdanning innen økonomiske- og administrative retninger har imidlertid hatt aller flest kvalifiserte søkere i år, med totalt 1216 søkere til 780 studieplasser.

Her er en bachelor i eiendomsmegling og markedsanalyse blant de meste populære, med nesten fem søkere per plass.

Nord universitet har også sett en betydelig større interesse for fleksible studietilbud, som nettbaserte studier, i 2021.

– Nord universitet ønsker å legge til rette for at flere kan ta høyere utdanning uavhengig av bosted. Mange av våre søkere er allerede etablert med familie og jobb. For denne søkergruppen, vil fleksible tilbud være avgjørende for gjennomføring av høyere utdanning, sier Levi Gårseth-Nesbakk.

Blant de fleksible studietilbudene skiller bachelor i sykepleie, nett- og samlingsbasert, seg ut. Denne utdanningen tar opp studenter lokalt, og har mellom 4,2 og 16,7 søkere per plass på de fem studiestedene dette tilbys.

Kommentarer til denne saken