Gå til sidens hovedinnhold

Rektor ved Aust-Lofoten: - Hele skolesamfunnet er sterkt berørt av det som har skjedd

Artikkelen er over 2 år gammel

Rektor ved Aust-Lofoten videregående skole, Hugo Bjørnstad, forteller at både elever og lærere er sterkt berørt etter at en av skolens elever omkom i ulykken i Svolvær lørdag.

En kvinne i slutten av tenårene omkom søndag som følge av skadene hun pådro seg lørdag, da en bil med tre personer havnet i havet ved fergeleiet i Svolvær.

Mandag morgen ble mannen i midten av 30-årene bekreftet død, mens tilstanden til kvinnen i slutten av 30-årene fremdeles er alvorlig og stabil.

Kvinnen i slutten av tenårene var datter av kvinnen i 30-årene. Mannen var en bekjent av familien.

Kriseledelse

Kvinnen i slutten av tenårene var elev ved Aust-Lofoten videregående skole. Rektor ved Aust-Lofoten videregående skole, Hugo Bjørnstad, forteller at skolen var i kontakt med kommunens kriseledelse allerede lørdag kveld, og da fikk bekreftet at en av deres elever var berørt.

– Søndag ble vi innkalt til fellesmøte på Lokalmedisinsk senter ledet av kommuneoverlege Jan Håkon Juul. Kommunepsykolog, barnehager, skoler og VIO var representert. Der fikk alle informasjon om situasjonen, forklarer Bjørnstad.

I etterkant av møtet søndag innkalte han kriseledelse hos Aust-Lofoten videregående skole, der mandagen ble planlagt.

– I dag har vi hatt fellessamling med samtlige elever og ansatte i kantina, hvor vi har orientert om det vi vet så langt – at en elev hos oss dessverre har gått bort, sier Bjørnstad mandag formiddag.

Han forklarer at de også har søkt bistand hos kommunepsykolog, som skal være til stede på skolen mandag.

– Dette slik at elever og ansatte kan snakke med både kommunepsykolog og personell fra Elevtjenesten om det som har skjedd.

– Sterkt berørt

Elever og ansatte tente mandag formiddag lys og heiste opp flagg.

– Hele skolesamfunnet er sterkt berørt av det som har skjedd. Hun var en elev som hadde mange venner, og elevene og lærerne som fulgte henne er veldig berørt, forklarer Bjørnstad, og legger til at elevene i klassen til den omkomne eleven blir fulgt opp ekstra mye.

– På møtet vi hadde søndag kveld, var klassekontaktene til de som var sterkest berørt, og som hadde de næreste relasjonene til avdøde, representert, fortsetter Bjørnstad.

Kommentarer til denne saken