Gå til sidens hovedinnhold

– Relativt mildt vær opprettholder faren for våte løssnøskred

Det kan være fristende å utnytte det fine været. Yr. no melder om sol, noe skyer og plussgrader de neste dagene. Da kan det være lurt å ta en kikk på snøskredvarselet.

Hovedredningssentralen gikk på lørdag ut og minnet om at det nå er sesong for snøskred.

– Fortsatt relativt mildt vær opprettholder faren for våte løssnøskred i lavlandet og i brattheng i høyden der sola tar tak. Faren er størst på ettermiddagen når temperaturen er høyest. På steder som får nattefrost vil snødekket gradvis stabiliseres, skriver Varsom.no om snøskredfaren for tirsdag.

De melder om moderat snøskredfare i Lofoten og Vesterålen.

– Selv om fokksnøen nå har fått tid til å stabilisere seg kan det fortsatt finnes ustabile flak med fokksnø i høyden. På grunn av lokale variasjoner i retning og styrke på vinden kan problemet finnes i alle himmelretninger. Det finnes trolig et lag med nedføyket eller nedsnødd kantkornet snø på høyfjellet. Utbredelsen av dette laget er usikkert, men det er trolig mest til stede i nordvendte heng. Vær forsiktig i nærheten av skavler. Skavler som knekker kan også løse ut skred i terrenget under. Vær forsiktig under disse og under eventuelle glidesprekker, skriver de videre.

I helga gikk et snøskred på Geitgaljen. Et turfølge på syv personer ble tatt av raset. Alle ble gjort rede for, men en person ble skadet.

Kommentarer til denne saken