Lofoten brann og redningsvesen har ansvaret for brannsikkerheten i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes.

Mandag kom Kent Kristoffersen fra Rema 1000 på besøk på brannstasjonen på Leknes. Kent er også med i vaktlaget i brannvesenet som først rykker ut. Med seg hadde han en hjertestarter.

– I vår var jeg med på et kurs i bruk av hjertestarter her på brannstasjonen. Vi har i befalsbilen, men ikke i den såkalte førstebilen. Da jeg dro hjem etter kurset bestemte jeg meg for å gi en hjertestarter til brannvesenet, forteller Kent Kristoffersen.

Har erfaring

Han forteller at de har en hjertestarter på Rema 1000, og den har kommet til nytte.

–Jeg har selv erfart at en hjertestarter kan berge liv, sier Kent før han fortsetter.

– En av våre kunder fikk hjertestans, og heldigvis hadde vi en på butikken. Vi fikk liv i kunden, og det var en god følelse. Jeg tenkte mye i ettertid på hva utfallet hadde blitt om vi ikke hadde hatt den. For oss i Rema 1000 er det viktig å kunne bidra i lokalsamfunnet. En hjertestarter i førstebilen er også viktig for oss som betjener bilen. Da vet vi at vi har en hjertestarter hvis det skulle bi behov, sier Kristoffersen i det han overleverer hjertestarteren til brannsjef Ragnhild Sæbø.

– Dette er en gave vi setter veldig stor pris på. Vi har en hjertestarter i befalsbilen, men det er som oftest vaktlaget som er først på stedet. tidlig innsats er svært avgjørende ved hjertestans, og derfor er vi svært takknemlig for denne gaven. I vår fikk vi en hjertestarter i gave til brannbilen i Stamsund. Nå har vi hjertestarter i bilene i Moskenes, Leknes og Stamsund, sier brannsjefen.

Tre hjertestans siden påske

Sæbø er klar på at det er viktig at brannvesenet er utstyrt med hjertestarter.

– Tidligere hadde vi ikke utrykninger til hjertestans, men det har endret seg. Siden påske har vi hatt tre utrykninger til hjertestans, og da sier det seg selv hvor or viktig denne type utstyr er. Vi har også kurset våre mannskaper i bruk av hjertestarter, sier Ragnhild Sæbø.

– Vi er veldig takknemlig for at vi næringslivet har gitt oss disse hjertestarterne. Det er en ekstra trygghet, legger hun til.