Ordfører i Vestvågøy (AP) Remi Solberg har både hatt permisjon og vært sykemeldt i en periode. Han har blant annet vært fylkesrådsleder i Nordland i løpet av denne perioden. Han trakk seg fra dette vervet på grunn av sykdom.

Remi trekker seg som fylkesrådsleder

Onsdag morgen melder Vestvågøy kommunen at Solberg nå er tilbake som ordfører.

-Jeg er svært glad for at jeg endelig kan kle på meg ordførerkjedet igjen, det sier Solberg i meldingen.

Han er klar på at noe av det aller beste med Norge er det levende og velfungerende demokratiet vi har.

- Å få være ordfører i en kommune er en stor tillitserklæring. Å være ordfører i Vestvågøy er jo egentlig verdens beste jobb, sier en glad og fornøyd Solberg.

- Jeg fikk mange henvendelser fra kjente og ukjente da jeg måtte ta en pust i bakken med long-covid reaksjon i januar. Jeg har lyst å si til alle som er i samme situasjon som meg at det er viktig å ta tida til hjelp og å lytte til kroppen, poengterer Solberg.

I pressemeldingen sier han at han skal ta med seg all erfaring fra jobbene som ordfører og fylkesrådsleder til å arbeide til det beste for befolkningen i Vestvågøy.

- Vi har mange muligheter vi skal realisere fremover i vekstkraftige Vestvågøy. Både fiskerihavn i Ballstad, nytt nasjonalt senter innen bakteriofag, akuttberedskap og sykehuset i Gravdal er viktige saker for oss i Lofoten, sier en engasjert Solberg.