I år sender LHV et påskeegg til norske soldater som er stasjonert utenlands. Sammen med ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg, frir de samtidig til veteraner som nye tilflyttere til Lofoten.

– Her hos oss finner de et sosialt nettverk også, sier Benjaminsen.

Som følge av koronarestriksjonene kommer ikke soldatene som er stasjonert i utlandet hjem på permisjon i år heller, ifølge LHV. For å muntre opp soldatene pakker LHV med frivillige påskeegg til soldatene.

– Etter at veteranene sendte julestrømper til soldatene i kontingenten før, ønsket de å gjenta suksessen så lenge soldatene ikke kommer seg på permisjon, skriver LHV.

I påskeeggene, som blant annet inneholder sjokolade og annet godteri, ligger det også en hilsen fra blant annet ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg. Sammen med LHV inviterer han veteraner til Lofoten, både som turister eller som nye innbyggere.

– Dette var et godt initiativ. Kommunen har mye å tilby, og tilflyttede veteraner vil raskt finne et sosialt nettverk her hos LHV, sier Solberg.

– Hvis bare en av hundre synes at det er verdt å flytte til Lofoten, så kommer det to nye innbyggere. Det betyr mye for et lite samfunn, fordi veteraner er gjerne de som stiller opp, legger Benjaminsen til.

Med seg på laget til å pakke påskestrømper har også frivillige fra Lofoten Paradetropp stilt opp. Marion Larsen er en av disse.

– Det er bare trivelig, vi er jo flere som må være frivillige, sier hun.