– Trevarefest hadde lyst til å få til noe som var artig og lokalt, men på en måte litt storslått og festorientert. Erlend Klette og Sverre Vik som driver med booking til Trevare spurte om vi kunne finne på noe artig med disco. Det var da navnet Disco Bacalao dukket opp, og vi har laget et band kun til denne anledningen. Det blir covers av store 70-talls hits, glam og elleve stykker på scenen i utgangspunktet, forteller han.

Verdenspremiere for Disco Bacalao

Bandet består av gjengen i Lyse Netter, i tillegg til Håkon Christensen (Kabelvåg), Elisa Bryant (Sverige/Oslo), Bjørn Sindre Barstrand (Gimsøy/Svolvær), Karoline Angell Jørgensen (Ørsnes), Vegard Sandbukt (Svolvær) og Jøran Hatten (Helgeland).

Harnes forteller at det også vil komme overraskelser i form av flere spennende gjesteartister i løpet av konserten mandag kveld.

– Det skal bare være gøy, det blir ordentlig artig. Vi kommer til å spille låter fra Earth, Wind & Fire, The Jackson 5, Gloria Estefan. En god miks som alle har hørt. Det blir dansing og veldig mye pipestemme siden låtene har så mye falsett, ler han.

70-talls hits

Og med diskolåter, festival og bra vær, må stemningen toppes med passende kostymer. Vokalisten i Disco Bacalao har lagt ut en forespørsel på Facebook etter platåsko for anledningen, men det visste seg være lettere sagt enn gjort.

– Det visste seg at det ikke var så lett å finne et par platåsko i skostørrelse 44 på et par dagers varsel, så om noen har et par skikkelig høye platåsko i rett størrelse klare til mandag er jeg fortsatt interessert.

I hardtrening

Artistene i bandet holder til daglig til i ulike deler av Norge, og det er først denne helgen alle i bandet er samlet for øving sammen. Lyse Netter kom rett fra festivalopptreden i Vesterålen hjem til Lofoten på øving, og har tenkt holde på helt fram til mandag for å få alle numrene helt spikret.

Da Lofotposten var innom øvingslokalene lørdag ettermiddag fylte låta «September» av Earth, Wind & Fire øvingslokalet. Man skulle ikke tro at bandet bare hadde øvet i to timer, for her oste det av lokalt talent og musikalsk kvalitet.

– Det er litt jobb midt i sommerferien, men det er kjempegøy å få lov til å kaste på seg en helt annen rolle, være litt uhøytidelig og leke med alle klisjeene. Resultatet skal bli bra. Vi får se om dette blir bandets eneste opptreden, eller om vi tar det fram igjen ved en senere anledning, nå kan vi spille diskomusikk i en time hvis vi vil.

– Vi har planlagt ting desentralisert. Vi fire fra Lyse Netter som har base i Oslo har øvet litt der. Dette er første dagen nesten hele bandet er samlet til øving, og i morgen er vi fulltallig. Vi kommer til å øve hele helgen fram til mandag, avslutter han.