Disse to kommer for å bistå deg med dine juridiske problem

JUSHJELP: Jushjelpa kommer til Svolvær på torsdag. Justudentene Ina Olsen (22) og Erica Jungblut (25) vil samle inn sakene til lofotingene.

JUSHJELP: Jushjelpa kommer til Svolvær på torsdag. Justudentene Ina Olsen (22) og Erica Jungblut (25) vil samle inn sakene til lofotingene. Foto:

Torsdag kommer Jusshjelpa i Nord-Norge til Svolvær.

DEL

Det er studenter ved Det juridiske fakultet i Tromsø som står bak Jusshjelpa i Nord-Norge. De bidrar med gratis juridisk rådgivning og bistand i enkeltsaker.

– Vi kan hjelpe med mye forskjellig. For eksempel råd til ekteskap, hvordan tvister oppstår og hvordan man tar ut skilsmisse. Husleietvister og arverett er også noe vi gjør. Det samme er arbeidsforhold, da gjerne kontrakter og oppsigelse. Vi tar også inn trygdesaker og pengekrav, forteller Ina Olsen (22).

Jushjelp

Jusstudentene starter torsdagen på Sortland og drar så videre til Svolvær. De vil holde til på Vett møterom på Lofoten kulturhus klokken 14:30-16:00. Det er helt gratis og ingen timebestilling.

– Det er bare å komme innom. Vi kan ikke gi råd på stedet, men tar med de sakene vi får til Tromsø. Der blir man tildelt en saksbehandler som setter seg inn i saken og avgjør hvordan vi kan bistå. Man kan også ringe oss eller sende inn saker på nett, dersom man er forhindret i å møte opp, forteller hun.

Jushjelpa har en Nord-Norge-turnè hvert halvår. Ina Olsen går 3. året på jusstudiet. Med seg på turneen har hun Erica Jungblut (25) som er på fjerde av femte året av studieløpet.

– Erica var med på turne i fjor. Jeg jobber mitt første semester. Jeg regner med at vi får mange spennende saker og at folk kommer og møter oss. Dette tror jeg blir spennende, sier Olsen.

Artikkeltags