Drapstruet barn, knuste flasker og ødela politibil

Den dømte kvinnen fra Salten rev av dørhåndtaket på en tjenestebil

Den dømte kvinnen fra Salten rev av dørhåndtaket på en tjenestebil

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En 22 år gammel kvinne er i Salten tingrett dømt til 90 dagers fengsel for en rekke hendelser i 2014 og 2015.

Slo politibetjent

Det var søndag 9. november 2014 klokken 07.10 at kvinnen flere ganger slo mot en politibetjent i forbindelse med politivakthold på Nordlandssykehuset i Bodø, skriver Avisa Nordland.

Ett av slagene traff politibetjentens tommel slik at den ble slått bakover og påført skade. Politibetjenten ble sykemeldt i flere uker.

Ødela politibil

Torsdag 1. januar 2015 klokken 04.15 var kvinnen på vei i en politibil fra Bodø sentrum til Bodø legevakt for sjekk på grunn av overstadig beruselse.

På turen dro 22-åringen gjentatte ganger hardt i dørhåndtaket på politiets tjenestebil slik at håndtaket på innsiden av døren ble revet av.

Drapstruet barn

Natt til lørdag 31. januar 2015 hadde kvinnen vært svært aggressiv og sagt til flere av pleierne og de ansatte på en institusjon at hun skulle drepe dem og deres barn. Hendelsen skapte alvorlig frykt da hun nevnte navnet til et barn hun kjente fra tidligere.

Kastet glassflasker

Tirsdag 16. juni 2015 klokken 23.00 kastet hun flere glassflasker inne inne i lokalene hos 7-Eleven i Storgata i Bodø slik at disse ble knust og innholdet rant ut over gulvet.

20 minutter senere ble hun kjørt hjem av politiet og fikk pålegg om å holde seg hjemme til klokken 08.00 neste morgen.

Klokken 01.14 var hun involvert i en ny ordensforstyrrelse inne i resepsjonen på Radisson Blue hotell.

Dyttet kunder

Like over midnatt natt til lørdag 20. juni 2015 møtte kvinnen opp i beruset tilstad på Shell Stormyra og opptrådte aggressivt og truende mot kunder som sto i kø foran kassen.

Hun veltet et spisebord og rev ned varemontere med blant annet boller.

Kalte politiet hore

Torsdag 25. juni 2015 klokken 22.30 hadde kvinnen spyttet og slått mot en politibetjent i en rutebuss på Alstad, samt i politiets cellebil, da politiet forsøkte å få kvinnen under kontroll etter ordensforstyrrelse i rutebussen. 22-åringen hadde også kalt betjenten stygg, korrupt og hore.

Kastet stein

Onsdag 1. juli 2015 klokken 01.46 kastet kvinnen stein gjentatte ganger i inngangsdøren til Jakhelln DA/Sport slik at den ble knust. Hun kastet også stein mot politibilen da en politibetjent var på vei ut av bilen for å forhindre ytterligere skadeverk.

Da hun løp fra stedet viste hun fingeren til betjenten.

Dømt til fengsel

Kvinnen erkjente seg ikke skyldig i hendelsene der hun hadde slått, sparket og spyttet mot to politibetjenter i 2014 og 2015, men erkjente straffskyld i de øvrige punktene.

Kvinnen ble frikjent for å ha ødelagt dørhåndtaket i politibilen.

Hun er nå dømt til fengsel i 90 dager for å blant annet ha utøvd vold mot offentlig tjenestemann, for å ha kommet med alvorlige trusler og utsatt andre personer for fare.

Erstatning

Fullbyrding av straffen utsettes med en prøvetid på to år forutsatt at hun fortsetter behandlingsopphold i institusjon.

Kvinnen er dømt til å betale 2.427 kroner til Nordland politidistrikt og 1.617 kroner til butikken innen to uker. Hun ble ikke dømt til å betale saksomkostninger.

Artikkeltags