Lørdag 10. februar arrangeres nemlig den regionale revyfestivalen «Jubelrevyen 2018» i Lofoten kulturhus.

Det er fjerde året på rad at Svolvær byteater og Lofoten kulturhus inviterer til storslagen revyfest i Svolvær, kan Gry Falch Olsen i Svolvær Byteater opplyse til Lofotposten.

Hålogaland

Revy- og teaterlag fra Lofoten, Vesterålen og Troms inntar kulturhuset med det beste fra sine oppsetninger lokalt.

Revyorkesteret med Bent Windsrygg som kapellmester er på plass fredag ettermiddag, da øvingene starter. Fredag kveld og lørdag formiddag syr man den to timer lange forestillinga sammen til en enhet.

Stein Alsos fra Svolvær Byteater har regien på forestillinga.

Lokalt, regionalt og nasjonalt

– Nytt av året er at et av numrene direktekvalifiserer seg til Nordnorsk Revyfestival (NNRF) på Ørnes i juli måned.

Leder Anita Seljeset i NNRF kommer til Svolvær kommende helg for å få med seg hva som rører seg i revymiljøet i Lofoten, Vesterålen og Senja anno 2018.

– Vi har også fått HATS (Hålogaland Amatørteaterselskap) med på laget, som stiller med en representant i juryen.

– Juryleder er Jens Henrik Andersen som også er godt forankret i det nasjonale revymiljøet gjennom styreverv i Norsk Revy på Høylandet, sier Gry Falch Olsen.

Det blir også kåret en publikumsvinner, der salen involveres i avstemningen.

Ungdommen med

Ungdommen er med i år, og det blir innslag fra årets russerevy «Større» fra Aust-Lofoten videregående skole.

NNRF satser mye på å rekruttere ungdom inn i revy- og teaterverden, derfor er det ekstra gledelig at vi har bidrag fra Russ 2018 i år.

Helsikes-numre

revygruppen Hælsikes kvinnfolk i Vågan har snart premiere på egen forestilling, og lørdag kveld vil publikum få urframført to numre derfra.

I tillegg får vi storfint besøk fra fylkeshovedstaden Bodø, Kleivarevyen, Laukvik Revylag, Vestvågøy Teaterlag, Humorkameratene og Svolvær byteater.

– Målet med revygallaen er å gi publikum gode revyopplevelser og at revylagene skal la seg inspirere av hverandre til å lage enda bedre underholdning.

– Og fordi dette er en kveld med «Direktekvalifisering til Nordnorsk revyfestival», så tror vi publikum kommer til å nyte aftenen, så kom til Lofoten kulturhus kommende lørdag kveld, dagen før morsdagen, sier Gry Falch Olsen til Lofotposten.