Gå til sidens hovedinnhold

Ringnes er ikke i ferd med å ødelegge Svolvær

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har debatten om Ringnes' hotellbygg også kommet til riksavisene og TV og radio, og jeg reagere på den negative omtalen som kommer Vågan og Ringnes til del.

At Ringnes er i ferd med å ødelegge Svolvær stemmer jo overhodet ikke.

Lofoten er en veldig vakker del av vårt ellers vakre land.

Det som utmerker seg i Lofoten er vakre fjell, natur og havet - og fine mennesker.

I Vågan finnes autentiske fiskevær som Henningsvær og Skrova.

Bortsett fra Svinøya, så ser Svolvær idag ut som hvilken som helst liten kystby. Vandrer man på kaia, kunne en like gjerne ha vandret på Tønsberg. Brygge-leilighetsbygg og restauranter ligger på rekke og rad. Thonhotellet ser ut som et hotell som en finner overalt. På kaien har det i årevis ligget og ligger et lite pent bygg som Ringnes nå har overtatt- takket være Erik Blomstrand.

På andre siden av kaien - hvor Du Verden har sitt tilhold, ligger det et skjemmende rundt bygg. Hotellet til Ringnes vil uansett bli penere. Vandrer man rundt i byen finnes det en god del skjemmende eldre bygninger.

Forøvrig har det jo kommet til i senere år kjøpesentre og forretningsbygg og boliger som en finner ellers rundt i landet.

Det er derfor å ta veldig hardt i å påstå at Ringnes sitt bygg ødelegger noe som helst.

Undertegnede kom til Svolvær i 1973 som direktør for Lofoten Nordic Hotel.

Det var et gammelt hotell som ble pusset fullstendig opp og brant ned dagen før åpningen. Eierne ønsket å bygg opp igjen på tomten, men mektige politikere og andre bestemte at nytt hotell skulle bygges på annen tomt opp i byen.

I dag står Thonhotellet på den gamle branntomten - så skiftende politikk og influensere gjør at man aldri kan være sikker på hva som skjer.

Jeg har lest at konsernet til Ringnes gikk med 1 milliard i overskudd i foregående år. Han har helt sikker økonomi og evne til å bygge og drive både det nye hotellet og Vestfjorden Hotell.

Og han trenger ikke råd fra meg.

Og han har møtt motstand av samme karakter før i forbindelse med sin Skulpturpark i Oslo

Imidlertid - for meg ser det ut som om «alle» vil bygge hoteller og andre overnattingssteder i Lofoten. Kanskje blir det overkapasitet.

Med all den negative omtalen, har Ringnes nå en gylden mulighet til med hevet hode å pakke snippesken og la Svolværs hotellverden seile sin egen sjø.

Kommentarer til denne saken