Røde Kors fikk 4000 kr: - Dere aner ikke hva en slik pengegave betyr

FØRSTE DONASJON: Leder Alfred Busch (nr. to fra v.) og Michael Isaksen i Vestvågøy Røde Kors er glad for pengegaven fra Vestvågøy Høyre. Organisasjonen står uten penger etter at bruktbutikken måtte stenge.

FØRSTE DONASJON: Leder Alfred Busch (nr. to fra v.) og Michael Isaksen i Vestvågøy Røde Kors er glad for pengegaven fra Vestvågøy Høyre. Organisasjonen står uten penger etter at bruktbutikken måtte stenge. Foto:

Vestvågøy Røde Kors står uten inntekt. Onsdag kom Vestvågøy Høyre med 4000 kroner.

DEL

– Vestvågøy Høyre er historisk. Jeg har undersøkt med dem som har lang fartstid i Røde Kors i Vestvågøy, og kjenner historien. Ingen kjenner til at vi har fått pengegave lokalt tidligere. Dere aner ikke hva en slik pengegave betyr, spesielt i disse tider når vi viktigste inntektskilde, butikken på Fygle, er stengt på grunn av koronafaren, sa leder Alfred Busch som sammen med Michael Isaksen fra Vestvågøy Røde Kors Hjelpekorps tok imot pengene.

-Skaper trygghet

For mange er det kanskje overraskende at den kanskje fremste frivillige beredskapsstyrken i lokalsamfunnet aldri har fått en krone i donasjon. Spesielt i påsken forbindes hjelpekorpset med trygghet gjennom sin beredskap. Hjelpekorpset på Vestvågøy har inntil fem personer i beredskap på basen på Hagskaret i disse dager. Korpset har 12 medlemmer, og dekker Vestvågøy og Flakstad.

– Landsmøtet i Høyre er utsatt. Det samme er fylkesårsmøtet. Da kom ideen om å bruke pengene som går med til disse møtene på et godt lokalt formål. Røde Kors gjør en fantastisk innsats i lokalsamfunnet vårt, og er en sterk bidragsyter til å skape trygghet. Røde Kors blir tatt som en selvfølge når det er snakk om beredskap. Jeg må si at jeg er litt overrasket over at ingen har donert penger til dere, sa leder i Vestvågøy Høyre, Reidar Samuelsen, som sammen med kommunestyrerepresentant Bente Anita Solås overrakte pengegaven.

– Bare utgifter

Røde Kors driver med flere oppgaver enn å berge folk som skader seg på tur i fjellet. Besøkstjenesten har fungert i mange år. Organisasjonen inviterer barnefamilie på ferieopplevelse, gir norsktrening og har en internasjonal kvinnegruppe. På Vestvågøy ble Røde Kors etablert i 1924.

Inntektene får Vestvågøy Røde Kors fra bruktbutikken på Fygle, fra hovedorganisasjonen og tilskudd etter søknader. Bruktbutikken er den viktigste inntektskilden. På grunn av koronafaren er butikken stengt.

– Akkurat nå har vi ingen inntekt, bare utgifter. Vi skal betale forsikring, drivstoff til snøscootere og andre kjøretøy som skal være operative. Vi som er frivillige får ikke en krone. Vi betaler selv for uniformen. Må vi ut en natt på oppdrag som varer inn i neste dag, er det ingen som dekker tapt arbeidsfortjeneste. Det som driver medlemmene er at vi gjør et samfunnsnyttig arbeid, og at vi bidrar til å hjelpe folk i nød. Derfor blir jeg rørt når dere i Vestvågøy Høyre påskjønner denne innsatsen slik dere gjør med pengegaven. Den kommer veldig godt med. Kanskje andre partier følger etter, sa Busch.
Artikkeltags