Hjelper turgåer som har gått seg fast på fjellet i tåka

Det er i dette området kvinnen har gått seg fast.

Det er i dette området kvinnen har gått seg fast. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Ei kvinne har blitt overrasket av tåka på Rundfjellet i Svolvær. Hun sitter nå rolig og venter på at den Røde Kors fra Svolvær skal komme å hjelpe henne ned.

Været gjør slik at det ikke er mulig å komme til stedet med helikopter. Hjelpemannskapet fraktes med båt inn til Sætra og tar seg videre opp på fjellet derfra.

Fem stykker fra den Alpine redningsgruppa er på vei til hennes posisjon, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge. Og skryter samtidig av kvinnen som, ettersom det er bratt i området, gjorde det rette ved å ringe etter hjelp.

Kvinnen har sendt GPS-posisjonen sin til hjelpemannskapet og det skal derfor ikke være vanskelig å finne henne.

- Vi har fått en rimelig nøyaktig posisjon på hvor hun oppholder seg. Hun blir sttende i ro der hun er slik at det ikke skal være noe problem å finne henne. Hun har gått i ganske mange timer og har vært ute siden klokken 10 i dag formiddag. Så hun er sliten, sier operasjonssentralen ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Oppdatering klokken 21:10:

- Røde Kors og kvinnen har funnet fram til hverandre og er på tur ned derfra. Det er den siste oppdateringen vi har fått for noen minutter siden, sier operasjonsleder ved Midtre Hålogaland Politidistrikt.

Alt skal være bra med kvinnen som nå har vært ute på tur i snart tolv timer. Fortsatt er det et stykke å gå før de kommer seg ned fra fjellet, men nå er hun trygt sammen med folk som kjenner fjellområdet svært godt.

- Hun satte seg ned og ringte etter hjelp da hun selv følte at det ikke var mulig å gå lenger. Sånn sett er dette et skoleeksempel på hvordan slike situasjoner skal håndteres, skryter operasjonslederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken