Røde Kors inviterer til gratis ferieuke

Røde Kors inviterer familier til gratis ferie. Første ferieuke i Lofoten er unnagjort.

DEL

Ferie for alle er et tilbud Røde Kors har hatt i mange år over hele landet. Det er et gratis tilbud for familier som av ulike årsaker ikke har mulighet til å dra på ferie på egenhånd. Nordland Røde Kors tilbyr åtte ulike ferieuker i sommer, hvor av to av dem allerede er gjennomført.

Trenger frivillige

Frivillighetskoordinator i Røde Kors Nordland, Stine Erikstad forteller at Ferie for alle skal være et tilbud hvor barn skal få ferieminner i skoleferien. Erikstad forklarer at det ulikt hvor mange familier som får delta på de ulike ferieukene, da det blant annet står på antall sengeplasser og frivillige.

- Antall familier som søker bare øker fra år til år. Vi prøver å tilby ferie til alle som ønsker, sier Erikstad.

Under ferieukene arrangerer Røde Kors ulike aktiviteter familiene kan delta på. Det kan være alt fra fisking til kubbespill og grilling. Første ferieuke i Lofoten ble gjennomført med stor suksess. Erikstad sier at tilbakemeldingene Røde Kors får er svært positive.

- Familier er kjempefornøyde med tilbudet. Det er fint å se hvor raskt barn blir venner.

Senere i sommerferien går andre ferieuke i Lofoten av stabelen. Røde Kors er åpne for søknader fra frivillige familier som vil delta, og ikke minst frivillige som har lyst til å hjelpe. Folk kan ta kontakt direkte med Erikstad eller søke via Røde Kors' hjemmeside.

Ulike aktiviteter

Ferieleder for Vestvågøy, Torunn Rønningen forteller at hun gleder seg til den neste ferieuka i Lofoten, som finner sted senere i sommer.

- Både de frivillige og jeg gleder oss kjempemye. Vi håper på finvær, konstaterer hun.

I underkant av 25 personer får gleden av å være med på årets ferieuke på Vestvågøy. Rønningen sier at det er familier i alle størrelser som benytter seg av gratistilbudet. I løpet av den lille uka ferietilbudet varer, så får familiene være med på ulike aktiviteter som rafting, fotballspilling og tur til Måstad.

Rønningen synes det er fint at stadig flere familier søker om å få ta del i ferietilbudet.

- Det viser at vi rekker ut til flere familier. Det er ikke alle familier som har mulighet til å dra på ferie, så da er det bra at de kan benytte seg av tilbudet «Ferie for alle». Det er fint at barn kan komme tilbake på skolen og fortelle at de har fått vært på sommerferie, sier Rønningen.

Artikkeltags