Torsdag kan du bidra til Julegaveaksjonen: – Du skal vite at din gave blir satt stor pris på

JULEGAVEAKSJON: Her er Bjørg Arntsen, Eirik Iversen og Eirik Skarstein fra Røde Kors på standen under Lofoten Gave og Håndtverskmesse. Torsdag ettermiddag kan du gi ditt bidrag i Lofotsenteret.

JULEGAVEAKSJON: Her er Bjørg Arntsen, Eirik Iversen og Eirik Skarstein fra Røde Kors på standen under Lofoten Gave og Håndtverskmesse. Torsdag ettermiddag kan du gi ditt bidrag i Lofotsenteret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestvågøy Røde Kors er torsdag på plass på Lofotsenteret med sin julegaveaksjon og håper folk er like gavmilde som tidligere år. For behovet er stort.

DEL

Vestvågøy Røde Kors har i mange har hatt en julegaveaksjon. Den går ut på at folk kan gi gaver eller penger som deles ut til de i lokalsamfunnet som av ulike årsaker har råd til så mye ekstra i jula.
– Det er mange som ikke har råd til hverken julegaver eller litt ekstra julemat og det er de vi vil hjelpe, sier Bjørg Arntzen som er leder i Vestvågøy Røde Kors og hun er klar på at behovet ikke er blitt mindre.
– Dessverre så ser behovet ut til å øke. Norges Røde Kors har fått utarbeidet en rapport som viser at det er 257 personer under 16 år som lever under fattigdomsgrensen. Vi har i høst fått flere henvendelser fra folk som har stått helt uten mat og takket være gaver kunne vi ha hjulpet disse. Disse personene har havnet i uføret på grunn av å ha falt mellom to stoler i systemet, sier Arntzen.

Torsdag er selve dagen for årets julegaveaksjon.
– Vi er på plass ved juletreet utenfor Coop Xtra fra tidlig ettermiddag og her tar vi imot pakker og donasjoner. Pakkene må merkes med kjønn og alder. Ut fra erfaringer tidligere år har det blitt litt lite med gaver til gutter fra syv år og oppover, forteller Arntzen som sier de allerede har tyvstartet aksjonen.
– Vi fikk en pangstart da vi var på Lofoten Gave og Håndtverksmesse og vi har også fått inn mange pakker og donasjoner til Bruktbutikken vår på Fygle, sier Arntzen som opplyser at næringslivet er flinke til å støtte opp.
– Rema 1000 på Leknes tok kontakt og ville bidra. Der har vi en egen vogn der folk kan donere julegaver, sier Arntzen.

Hun forteller at de ikke vet hvem som får gaver og julemat. Hun er klar på at de som får setter stor pris på dette.
– Det er de ulike etatene i Vestvågøy som melder inn behovet og vi pakker ut fra en anonym liste. Etatene sørger også for utkjøring. Jeg har vært så heldig, etter avtale med mottakerne, å få være med på en slik utkjøring. Den gleden som blir vist er helt utrolig og de som bidrar skal vite at de med sitt bidrag gjør hverdagen litt lettere for noen i vårt lokalsamfunn, slår Arntzen fast.

Torsdag ettermiddag kan du gi ditt bidrag på Lofotsenteret.

Artikkeltags