I 2011 startet Vestvågøy Røde Kors en julegaveaksjon der de ba om julegaver til familier på Vestvågøy som av ulike årsaker ikke har råd til noe ekstra til jul. Siden da har dette blitt en fast tradisjon.

I år kom det inn mange hundre pakker. I tillegg kom det inn en del penger som Røde Kors kjøper gavekort på mat for, og deler ut.

Fikk 7.500

Onsdag fikk ildsjelene i Vestvågøy Røde Kors uventet besøk av Thomas Elvebakk fra Lofoten Sparebank. Han hadde med seg en sjekk på 7.500 kroner.

– Etter julebordet til Vestvågøy Høyre i fjor delte vi ut en del av maten som ble til overs, sier Elvebakk som også er leder i Vestvågøy Høyre.

– Høyre fikk en forespørsel også i år om vi ville gi bort matoverskuddet. I år var traff vi bedre med matbestillingen, så det ble lite igjen. Jeg tok da kontakt med banksjef Werner Martinsen om banken kanskje kunne stille opp med noen kroner. Han mente dette var en kjempeide, og i dag har jeg vært hos Røde Kors med en sjekk på 7.500 fra Lofoten Sparebank som skal brukes til å kjøpe mat til de som ikke har like mye å rutte med som oss andre, sier Elvebakk.

Han mener det ikke går an å gi en mer meningsfylt julegave.

– Det er ikke alle som har råd til noe ekstra i jula. Vi synes alle fortjener å kose seg med god julemat, og dette er Lofoten Sparebank sitt bidrag. Vi vil oppfordre andre bedrifter til å gjøre det samme, sier Thomas Elvebakk som skryter av den jobben ildsjelene i Vestvågøy Røde Kors gjør.

Stort behov

Leder Torunn Rønningen i Vestvågøy Røde Kors setter stor pris på pengegaven.

– Det er utrolig å få såpass mye penger, og jeg kan love at de kommer godt med. Vi blir å kjøpe gavekort på mat for pengene, og dele disse ut til som har meldt inn behov, sier Rønningen.

– Jeg håper at flere bedrifter kan gjøre som Lofoten Sparebank, legger hun til.

Hun forteller at det er mange som sliter.

– Behovet bare øker for hvert år. I år har vi kjøpt inn gavekort på mat for rundt 70.000 kroner. De går til familier som ellers ikke kunne ha kost seg med noe ekstra i jula. Takknemligheten og gleden er stor hos dem som får gavekortene, sier Rønningen som opplyser at alle julegavene nå er hentet av de ulike etatene som står for utkjøringen. Vestvågøy Røde Kors er også i sluttfasen med å dele ut gavekortene.

– Vi må si tusen takk til alle som har bidratt til at andre kan få en flott jul, sier Torunn Rønningen.

Les også: Sara (6) bidro til Julegaveaksjonen:- Jeg har kjøpt noe veldig fint, og jeg håper de som får pakkene blir glade