Julegaveaksjon også i år: – Årets mest hjertevarme dugnad

HJERTEVARME: Vesla. Torhild, Annemor, Gunnlaug, Torunn, Wenche Marie, og Marwell håper mange vil gi gaver til årets julegaveaksjon.

HJERTEVARME: Vesla. Torhild, Annemor, Gunnlaug, Torunn, Wenche Marie, og Marwell håper mange vil gi gaver til årets julegaveaksjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Også i år vil Vestvågøy Røde Kors dele ut julegaver til de som ikke har så mye å rutte med før jul. De håper på at hjertevarme lofotinger vil bidra med gaver også i år.

DEL

I 2011 startet Vestvågøy Røde Kors en julegaveaksjon der de ba om julegaver til familier på Vestvågøy som av ulike årsaker ikke har råd til noe ekstra til jul.

Julegaveaksjonen er blitt en tradisjon der røde kors hvert år har fått inn rundt 1000 gaver.

– Gavene blir godt tatt imot hos dem som ellers kanskje ikke ville ha fått gaver. Ett år fikk vi så mange at vi også hadde gaver til de som var med på Ferie for alle, sier Torunn Rønningen og Annemor Lindgaard i Vestvågøy Røde Kors.

De siste årene har de delt ut gaver til rundt 100 familier.

– Vi har ikke fått den nøyaktige listen, men det blir omtrent det samme i år. Vi samler inn og sorterer gavene. De blir kjørt ut av de ulike etatene i Vestvågøy kommune. Er det noen som har dårlig råd, men ikke er på denne listen kan de ta kontakt med meg eller Annemor så blir de ført opp. Alt er selvsagt helt anonymt, sier Rønningen som leder i røde kors på Vestvågøy.

Nå er alt klart for årets julegaveaksjon.

– På ettermiddag torsdag 13. desember vil vi stå på Lofotsenteret å ta imot gaver. Vi ønsker gaver til begge kjønn, og pakkene merkes med kjønn og alder. Vi håper at vi får flere gaver til gutter, og unge menn. Det er mye jobb med en slik aksjon, men utrolig artig, sier de to.

– Dette er årets mest hjertevarme dugnad, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Vi håper at folk også i år vil være med på denne hjertevarme dugnaden, legger de til.

Tidligere delte de også ut matkurver til jul.

– Det sluttet vi med i fjor. Vi får en del pengegaver, og i fjor delte vi ut gavekort på mat i stedet for matkurver. Det vil vi også gjøre i år, forteller Annemor og Torunn som også har et arrangement på julaften.

– Sammen med Lekens Bo- og serviceseter har vi et arrangement på julaften. De som vil være med på dette må melde seg på til Leknes Bo- og servicesenter, sier de to ildsjelene.Artikkeltags