Røde Kors fikk inn rundt 1000 pakker til Julegaveaksjonen: «Til en jente på fem år. Jeg håper du liker pakken og får en fin jul. Hilsen en jente på fem år.»

PAKKEHAUG: Anita Lundvang og Torunn Rønningen med litt av gavehaugen som kom inn

PAKKEHAUG: Anita Lundvang og Torunn Rønningen med litt av gavehaugen som kom inn Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag sto folk fra Vestvågøy Røde Kors på Lofotsenteret for å ta imot gaver til Julegaveaksjonen og de fikk nok å gjøre.

DEL

– Responsen har vært enestående og vi har fått inn rundt 1000 pakker!

I mange år har Vestvågøy Røde Kors hatt en julegaveaksjon der de har samlet inn penger og julegaver til familier på Vestvågøy som av ulike årsaker ikke har penger til noe ekstra før jul.

Vestvågøy Røde Kors får en liste fra ulike etater i kommunen med folk som trenger litt ekstra til jul. Disse er anonymisert og pakkene kjøres ut av folk fra etatene i kommunen.

Røde Kors har tatt imot pakker på Rema 1000, Bruktbutikken på Fygle og på gavemessa, men torsdag ettermiddag var selve aksjonsdagen.

Torunn Rønningen og Anita Lundvang fikk nok med å sortere alle gavene etter alder og kjønn.
– Det er har gått i ett i hele dag. Folk har vært enestående og gitt oss en masse gaver og penger. Givergleden er stor, slår Torunn Rønningen fast.
– Givergleden har vært enorm og vi har nok til sammen fått inn rundt 1000 pakker. De er så flott, sier en glad og litt rørt ildsjel.

SKRYT: Asbjørn Pettersen skrøt av tiltaket til Vestvågøy Røde Kors og som han støttet med kul gave til en ung gutt.

SKRYT: Asbjørn Pettersen skrøt av tiltaket til Vestvågøy Røde Kors og som han støttet med kul gave til en ung gutt. Foto:

Asbjørn Pettersen fra Ballstad er en av dem som hadde med seg en pakke.
– Jeg synes det er et kjempeflott tiltak som jeg mer enn gjerne støtter. Jeg håper vår pakke være med å gjøre jula litt bedre for noen som ikke har så mye som oss andre, slår Asbjørn fast og går en stor takk fra Torunn.

Hun kan fortelle om flere rørende historier.
– Det kom en fem år gammel jente med en pakke. På lappen hadde hun skrevet: «Til en jente på fem år. Jeg håper du liker pakken og får en fin jul. Hilsen en jente på fem år.» En annen litt eldre jente kom med 50 kroner. Hun fortalte at hun hadde fått den i adventskalenderen. Da hun så i Lofotposten at vi skulle ha julegaveaksjon bestemte hun seg for å gi 50 kroningen til aksjonen. Det er så rørende og det er bare to av historiene, sier Torunn mens folk strømmer på med pakker.

Nå skal gjengen på Røde Kors sortere alle pakkene slik at de er klar til utkjøring.

Artikkeltags