Sara (6) bidro til Julegaveaksjonen:- Jeg har kjøpt noe veldig fint, og jeg håper de som får pakkene blir glade

GAVMILD: - Kan du gi disse pakkene til noen som ikke får så mange pakker, sier Sara til Røde Kors nisse Gisle

GAVMILD: - Kan du gi disse pakkene til noen som ikke får så mange pakker, sier Sara til Røde Kors nisse Gisle Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag sto Vestvågøy Røde Kors på Lofotsenteret for å ta imot gaver til årets Julegaveaksjon. Det kom inn masse gaver. Seks år gamle Sara fortalte at hun hadde kjøpt noe fint som hun håpet mottakeren blir glad for.

DEL

I 2011 startet Vestvågøy Røde Kors en julegaveaksjon der de ba om julegaver til familier på Vestvågøy som av ulike årsaker ikke har råd til noe ekstra til jul. Siden da har dette blitt en fast tradisjon.

Utvider vestover

I år er også Flakstad med.

– Siden vi ikke har lokallag i Flakstad så er jeg med i Vestvågøy Røde Kors. Styret bestemte at også familier i Flakstad skal få nyte godt av Julegaveaksjonen, og det er første gang. Opplegget i Flakstad blir det samme som på Vestvågøy. De kommunale instansene melder inn behovet. Vi pakker, og de sørger for at pakkene blir levert ut, sier Seija Nissinen Klaveness fra Ramberg som er styremedlem i Vestvågøy.

Torsdag var hun, leder Torunn Rønningen og Røde Kors nissen, Gisle Christoffersen på plass på Lofotsenteret for å ta imot gaver.

– Det har vært utrolig artig, og folk gir også i år. Det er svært givende å være her for dette er noe folk virkelig ønsker å bidra med. Det er folk i alle aldre som kommer med pakker, og de gir alle uttrykk for at de ønsker å bidra til alle får en fin jul, sier de tre mens gavehaugen vokser foran dem.

– Vi har fått en god del pakker som er levert til Røde Kors-huset på Fygle, og det er også kommet noen pakker privat. Totalt sett så kommer vi nok opp mot 800–1000 pakker, og det er det antallet det har ligget på de siste årene, sier Torunn og Gisle som har vært med i alle år.

– I tillegg har vi fått en god del penger til aksjonen, legger Torunn til.

Rørt nisse

Mens vi står å prater kommer en liten jente bort til Gisle, som er selve Røde Kors nissen.

– Jeg har med to julegaver som du må gi til noen som ikke får så mange gaver til jul. Jeg synes at alle skal få pakker til jul, sier seks år gamle Sara mens Gisle sliter med å holde tårene tilbake.

– Jeg har kjøpt noe veldig fint, og jeg håper de som får pakkene blir glade, sier Sara som ikke vil røpe hva pakkene inneholder.

– Jeg kan jo ikke si det, det er jo julegaver sier hun og ser strengt på journalisten, men litt røper hun.

– Det er en gave jeg ønsker at jeg selv får til jul, sier hun.

– Tusen takk. Det var flott gjort av det. Jeg er helt sikker på at de som får gavene blir kjempeglade, kommer det fra Gisle.

Mamma Veronica mener Julegaveaksjonen er viktig.

– Det er et flott initiativ at de som ikke har så mye også får gaver til jul. Jeg bidrar fordi jeg synes det er viktig at ungene får en forståelse at det er ikke alle som får like mye til jul, sier Veronica.

Torunn Rønningen forteller at helga blir brukt til pakking, og så blir de hentet av de kommunale etatene mandag og tirsdag.

Les også: Julegaveaksjon også i år: – Årets mest hjertevarme dugnad

Artikkeltags