Dag og Harry fikk fortjenstemedaljer

Fortjenestemedalje: Dag Scherffenberg og Harry Strøm fikk begge Norges Røde Kors Hjelpekorps fortjenestemedalje under Svolvær Røde Kors sitt 70-årsjubileum i helga.

Fortjenestemedalje: Dag Scherffenberg og Harry Strøm fikk begge Norges Røde Kors Hjelpekorps fortjenestemedalje under Svolvær Røde Kors sitt 70-årsjubileum i helga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dag Scherffenberg og Harry Strøm har vært aktive medlemmer i Røde Kors siden 1979 og 1981. Nå har de begge fått Norges Røde Kors Hjelpekorps Fortjenstmedalje.

DEL

– Den deles ikke ut i hytt og vær, så det at noen synes at vi har gjort noe som betyr såpass mye, er både hyggelig og overraskende, sier Scherffenberg, som får støtte fra sin Røde Kors-kollega.

– Den henger høyt, og er ikke noe man akkurat går rundt og venter på å få. Jeg ble veldig overrasket, sier Strøm.

Fikk liv igjen

I helga feiret Svolvær Røde Kors 70-årsjubileum på Thon Hotel Lofoten, og avtroppende leder, Hilde Line Olsen, synes dette var et glimrende tidspunkt å gjøre stas på medlemmene.

Det er Svolvær Røde Kors som har søkt om at Scherffenberg og Strøm får fortjenstmedaljen, og i sin begrunnelse la de vekt på at ringrevene i 2007 fikk stablet Svolvær Røde Kors på beina igjen, etter noen år hvor det så ut som lokallaget var i ferd med å gå i oppløsning.

– De brukte både tid og energi for å få oss på beina igjen, og det krever en innsats. I tillegg er noe av det største problemet i frivillige organisasjoner å få folk til å ta styreverv. Harry og Dag har lang fartstid, og har blant annet vært korpsledere og instruktører. De har også lagt ned utallige dugnadstimer, sier Olsen.

Overrekkelse: Dag Scherffenberg og Harry Strøm fikk fortjenestemedaljene overrekt fra nestleder i distriksstyret, Jorulf Haugen (t.h.) og regionleder i Hjelpekorpset Nord, Rune Guldal.

Overrekkelse: Dag Scherffenberg og Harry Strøm fikk fortjenestemedaljene overrekt fra nestleder i distriksstyret, Jorulf Haugen (t.h.) og regionleder i Hjelpekorpset Nord, Rune Guldal. Foto:

Æresmedlem

I tillegg til at du Fortjenstmedaljer ble utdelt under feiringa, ble også et nytt æresmedlem hedret; Thommy Dahl Olsen.

– Han har vært medlem siden 1974, og gjort en solid innsats i alle år, sier Olsen om Olsen, som allerede har fått Norges Røde Kors Fortjenstmedalje.

Olsen er den første som har fått æresmedlemskap i de 70 årene foreningen har eksistert i Vågan.

– Jeg ble veldig overrasket for å si det pent. Det er så mange andre som også fortjener dette, så det at jeg er den første sier kanskje noe om hvor lite flinke vi er til å honorere de som gjør en innsats. Men jeg ble selvfølgelig veldig glad, ler Olsen selv.

I sin tid i Røde Kors har han blant annet vært leder på distriktsplan, regionleder i Nord-Norge og medlem av Landsrådet i Norges Røde Kors Hjelpekorps i seks år.

– Det har vært lærerike og givende år, i tillegg til at det har vært veldig sosialt. Jeg har fått en stor bekjentskapskrets i hele Norge, sier Olsen.

Nytt styre: F.V: Silje Harjang (leder Hjelpekorpset), Camilla Spansvoll (leder), Gunnar Smevik (styremedlem), Hilde Line Olsen (midlertidig kasserer), Lillian Kaspersen (vara) og Harry Strøm (styremedlem). Karen Anette Olsen i besøkstjenesten er også en del av styret, men ikke med på bildet.

Nytt styre: F.V: Silje Harjang (leder Hjelpekorpset), Camilla Spansvoll (leder), Gunnar Smevik (styremedlem), Hilde Line Olsen (midlertidig kasserer), Lillian Kaspersen (vara) og Harry Strøm (styremedlem). Karen Anette Olsen i besøkstjenesten er også en del av styret, men ikke med på bildet. Foto:

Ny leder

Etter seks år som leder gir Hilde Line Olsen nå stafettpinnen videre, og fortsetter som kasserer i styret i Svolvær Røde Kors inntil videre.

– Jeg ser gjerne at noen tar over der også, ler hun, og legger til;

– Nå har jeg vært i Røde Kors i 40 år, kasserer i 30 år, leder i seks, og nestleder i åtte før det igjen. Det skal bli godt å få slippe litt ansvar, og heller få lov til å være bare frivillig. Men det har vært både artig og givende å være i styret, og jeg hadde ikke gjort det hvis jeg ikke trivdes. Det har gitt meg utrolig mye, sier Olsen.

Hennes arvtaker er Camilla Spansvoll fra Lavangen. Hun flyttet til Vågan for halvannet år siden, og jobber til vanlig som miljørådgiver i Kystverket. Hun har ikke vært engasjert i Røde Kors tidligere, men ser fram til å ta fatt på sin nye stilling i Svolvær Røde Kors.

– Jeg jobber sammen med flere som er engasjert, og det var vel derfor jeg tok vervet. Samtidig tenker jeg at hvis man først skal engasjere seg, så er Røde Kors den rette plassen. Jeg synes det er overraskende at de har hatt problemer med å rekruttere folk, fordi Røde Kors er en sosial arena hvor man jobber med mange gode saker. Jeg er selv tilflytta, og ser i tillegg på det som en mulighet til å bli kjent med masse nye folk, sier Spansvoll.

Artikkeltags