Fikk overlevert sjekk på 7000 kroner

Sjekk: Frank Hagen i The Arctic Triple gir Silje Harjang i Røde Kors en sjekk på 7000 kroner. Pengene er etter et overskudd i forbindelse med et foredrag holdt under Skimo-helga. 	Foto: Synne Mauseth

Sjekk: Frank Hagen i The Arctic Triple gir Silje Harjang i Røde Kors en sjekk på 7000 kroner. Pengene er etter et overskudd i forbindelse med et foredrag holdt under Skimo-helga. Foto: Synne Mauseth Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette ble jo en veldig fin ordning for oss. Tusen takk!

DEL

Det sier Silje Harjang i Svolvær Røde Kors.

Torsdag fikk hun en sjekk på en verdi av 7000 kroner fra Frank Hagen i The Arctic Triple. Pengene er overskuddet fra foredraget «Årets eventyrer 2016» med Tormod Granheim som ble holdt i forbindelse med Lofoten Skimo i slutten av mars.

Vil være synlig

Hjelpekorpset hadde sanitetsvakt under arrangementet, og forteller at pengene kommer godt med.

– Vi stilte med to scootere og to skipatruljer. For oss er det en veldig god erfaring å ta med videre. Det er jo dette vi trener på, sier Harjang, og legger til at det også handler om å være synlig og at slike arrangementer bidrar til rekruttering;

– Vi så allerede etter Skimo at det skapte mer engasjement innad i hjelpekorpset.

Vil gi tilbake

Hvorfor pengene går til akkurat Røde Kors har Hagen et klart svar på.

– For det første er det fint å ha hjelpekorpset med under slike arrangementer, og da ønsker vi å gi tilbake til de som bidrar. I tillegg er det god læring for hjelpekorpset, med en fin case og utfordrende oppgaver, sier Hagen.

Både Harjang og Hagen er innstilt på å fortsette samarbeidet ved kommende øvelser som Lofoten Triathlon og Lofoten Ultra-Trail som går av stabelen i sommer.

Artikkeltags