Nytt ungdomstilbud: – RØFF er et spennende tilbud for dem som vil bruke naturen

RØFF: Ulrike Mekiassen Berg, Audny-Elise Nilsen og Michael Isaken håper mange vil bli med på RØFF.

RØFF: Ulrike Mekiassen Berg, Audny-Elise Nilsen og Michael Isaken håper mange vil bli med på RØFF. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

RØFF er et nytt tilbud til ungdom mellom 13 og 17 år som ønsker å bruke naturen.

DEL

Røde Kors har et ungdomstilbud som er kalt for RØFF. Det er en forkortelse for Røde Kors, friluftsliv og førstehjelp.

Friluftsliv og førstehjelp

RØFF retter seg mot ungdom mellom 13 og 17 år. Nå lanseres ungdomstilbudet for ungdommen på Vestvågøy.

– Det er noen fritidstilbud til ungdommen på Vestvågøy i dag, men de fleste er inneaktiviteter. Vi ønsker å gi ungdommen som ønsker å være mer ute i naturen et tilbud. Det er en kjent sak at ungdommen sitter mye inne og det er også et mål for oss å få flere til å bruke naturen. Vi har kjempet hardt for å få etablert RØFF her på Vestvågøy og vi er veldig glade for at styret i Vestvågøy Røde Kors sa ja, sier leder i RØFF, Michael Isaksen, som sammen med Ulrikke Mekiassen Berg og Audny-Elise Nilsen er initiativtaker til det nye fritidstilbudet. De vil også lede tilbudet.

De forteller at de som blir med får lære å bruke naturen og får også kunnskap om førstehjelp.

– Det å kunne grunnleggende førstehjelp er en utrolig viktig kunnskap som en tar med seg resten av livet. I tillegg vil vi drive med padling, klatring, fotokurs, kurs i bekledning, overnattingsturer, kart og kompass og bygging av gapahuk. Dette er bare forslag. Når vi er kommet i gang vil vi selvfølgelig legge opp programmet etter det som deltakerne ønsker, sier de tre.

– Vi har også fått sponset utstyr til to zipliner. De skal vi sette opp mellom to trær og det blir kjempeartig, legger Ulrikke

Basen blir på Røde Kors hytta på Hagskaret.

– Hagskaret er den perfekte basen og da får vi også brukt hytta mer, sier de tre.

2. mai

De tre ildsjelene er klare på at dette er et lavterskeltilbud som passer alle.

– Det er bare å møte opp i klær du kan være ute i. Det viktigste er at du har lyst til å være med på uteaktiviteter. Vi vet av erfaring at det få mestringsfølelse er svært positivt. Vi håper selvfølgelig at dette tilbudet kan gjøre til at flere får lyst til å være med i hjelpekorpset, men det en ingen betingelse, sier de tre.

Onsdag 2. mai er første dag for det nye tilbudet.

– Vi har valgt onsdagene for da er det ikke andre ungdomstilbud. Første samling er på ettermiddagen onsdag 2. mai. Da håper vi mange møter opp og vi skal ta godt imot dem som kommer. De som ønsker mer informasjon kan bare ta kontakt med oss. Det finnes også mer informasjon på våre Facebook-sider. sier Michael Isaksen, Ulrikke Mekiassen Berg og Audny-Elise Nilsen i RØFF Vestvågøy.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken