Klamret seg fast til liten fjellhylle

Luftambulansen ble rekvirert for å hente ned franskmannen.

Luftambulansen ble rekvirert for å hente ned franskmannen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En fransk turist måtte ha bistand ned fra en fjellhylle i svært bratt og ulendt terreng ved Å i Lofoten. Turisten kunne hverken komme seg opp eller ned. Og redningsfolk fra Røde kors kunne heller ikke komme til fot for å hjelpe mannen.

– Han sto fast på en liten fjellhylle som var 40 og 40 centimeter på toppen av en loddrett vegg som gikk rett ned 200 meter. Heldigvis beholdt franskmannen roen og han hadde også med seg mat. Vi rekvirerte folk fra Vestvågøy Røde Kors for at de skulle bistå mannen. Men det var vanskelig å komme til, sier vakthavende Anne Karlsen på Operasjonssentralen til Midtre Hålogaland politidistrikt.

Helikopteret til HRS hadde feil på heisen så de kunne ikke bistå, derfor ble luftambulansen stasjonert på Evenes rekvirert. På vei til Å plukket de opp en del av den alpine redningsgruppen i Vågan. Luftambulansen landet kvart over fire natt til torsdag på fergeleie i Svolvær. Plukket opp redningsgruppa og fløy til Å.

Mannen hadde satt seg fast på sørsiden Ågvatn hvor det er svært bratt. Fjellet går loddrett ned fra der han klamret seg fast tile n bitte liten fjellhylle.

Redningsoperasjonen med luftambulansen gikk greit, de brukte underhengende tau med redningsmann for å komme til franskmannen, som var i god form og kunne dimitteres rett etter redningen. Han ble løftet ned av hylla og satt på bakken.

Aksjonen var avsluttet cirka klokken seks og den Alpin redningsgruppe ble satt av i Svolvær halv syv.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken