Kultur- og naturfestival på Røst – I lundefuglens ære

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikkfest, foredrag og RIB-turer er noe av det som er på planen under årets Lundefestival.

DEL

Årets Lundefestival arrangeres 21. til 23. juni på Røst. Dette er en festival i lundefuglens ære. Festivalen har pågått siden 1996. Lundefuglen er en viktig ambassadør for øya, skriver Lundefestivalen i en pressemelding.

– I Lundefestivalens ånd blir det en utstilling om fuglefangst og fangstliv på Røst i regi av Røst historielag, på Røst skole. I tillegg holder NINA-forsker Tycho Anker Nilsen sitt årlige foredrag om tilstanden til lundefuglen og de andre sjøfuglene på Røst. Lundefuglbestanden i fuglefjellene ved Røst talte i sin tid 2 millioner individer, men har opplevd en drastisk nedgang, skriver festivalen i pressemeldingen.

På festivalprogrammet er det blant annet fotballkamp mellom Røst og Olderskog, RIB-turer og plantefargingskurs.

Les også: ÅrsteinØYA-artist sang for Barack Obama

Musikkfestival

Under festivalen er det også muligheter for å oppleve musikklivet på øya. Fredag er det egen Røstkveld, med musikk fra mange lokale artister og musikere. Lørdag spiller «operasjefen» på Røst Hildegunn Pettersen konsert på formiddagen. På kvelden kommer Katastrofe på scenen, som er ute på sin avskjedsturne. Etterfulgt av Topcoat, et coverband som har spilt over 3000 konserter.

Lørdag arrangeres det årlige gründerseminaret på Røst rådhus.

– Festivalen er både røstværingenes festival og «heimkommardager» for mange unge utflytta røstværinger. Ønsket er at flere skal ønske å satse på ny næring på Røst. Nettopp derfor arrangerer Lundefestivalen og Røst næringsforening sitt årlige gründerseminar. Som i fjor blir det innlegg fra flere lokale og tilreisende.

Artikkeltags