Millioner til ny kai på øya

Bevilger: Fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) og ordfører på Røst, Tor Arne Andreassen (AP)

Bevilger: Fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) og ordfører på Røst, Tor Arne Andreassen (AP) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesrådet bevilger seks millioner kroner til ny industrikai på Røst. Totalt vil den nye kaia få en prislapp på 21 millioner kroner.

DEL

- Røst er ei veldig viktig fiskerihavn i Nordland. Men båtene blir større og flere, og Røst har ikke kaianlegg som er rustet for framtiden. Fylkesrådet ønsker å videreutvikle Røst som en viktig fiskerihavn og en stor bidragsyter til næringslivet i Nordland. Derfor går vi inn med hele seks millioner kroner til ny kai, i et samarbeidsprosjektet med Røst kommune, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

- Å få etablert en offentlig kai med tilstrekkelig dybde og lengde vil være et viktig bidrag til en god og sammenhengende næringsutvikling på Røst. Ny kai og tilgjengelig bakareal vil øke mulighetene både for fiskeriene og for etablering av flere helårige arbeidsplasser, eksempelvis i tilknytning til annen sjørettet næring. Ny kai vil også kunne gi en bedre tilgang og logistikk på andre varer til Røst-samfunnet, sier Noresjø (KrF). Hun benytter også sjansen til å gi stor ros både til ordfører Tor Arne Andreassen og prosjektleder i Røst kommune Hilde Grimstad for godt samarbeid om kai-prosjektet.

Ordfører Andreassen på sin side er svært glad for støtten fra fylkeskommunen.
- Fylkeskommunen har virkelig sett de utfordringene vi har, og bevilget et solid beløp for å få kaia realisert. Prosjektet er ennå ikke helt fullfinansiert, men vi jobber nå for å få dette raskt på plass.

Totaltotalkostnad for kaia er beregnet til om lag 21 millioner kroner.

Prosjektet går ut på å bygge ei tradisjonell pælekai med drager- /dekkekonstruksjon i armert betong, som blir fundamentert på stålrørspeler til berg/fast grunn. Kaien bygges utenfor eksisterende kai for å etablere tilstrekkelig dybde, 7 meter. Kaifronten blir 58+21 meter.

Artikkeltags