Og han sier at det er torsdager han har bestemt seg for å selge fisk direkte til kunder på flytekaia ved torget i Svolvær.

– Årsaken til det er at dette er den ukedagen flest har meldt tilbake at de vil kjøpe fisk, og det andre er at det er langåpent i byen torsdager.

– Det har også vært et valg å ta om man skulle starte salget om morgenen eller ettermiddagen.

– Og det blir ettermiddag, slik at ikke bare pensjonistene kan komme og handle fisk. Om ettermiddagen vil alle som skal hjem fra jobb stikke innom kaia og kjøpe fersk fisk til middag samme dag, sier Roy Dahl.

Han sier at det blir kaisalg først litt etter påske, og at han vil annonsere dette i forkant.

Det kreves litt planlegging og rigging først. Men planen er å være i gang i april, og så får salget vise om dette er verdt innsatsen eller ikke utover sommeren.

Det overskytende av fisk vil han levere til fiskebruk.

– Jeg kommer til å ha fiskekar om bord slik at uskadd linefisk som lever når den kommer opp fra havet, vil kunne svømme fersk rundt i karet inntil en kunde kommer og kjøper den.

– Jeg vil satse på alle typer fisk, noe man da også får på line. Både kveite, hyse, sei, torsk, brosme og annen fisk blir tatt med til land.

– Jeg har fått henvendelser også om krabbe, så det vil jeg ha med i båten til land, sier yrkesfisker Roy Dahl til Lofotposten.

Les også: Vurderer kaisalg av fisk fra båten sin i sommer

Les også: Nå er det slutt for fiskebutikken

Les også: Stenger fiskedisken: – Det er mange grunner til det