Rundet av med å spille inn storslått verk - nå er plata klar

Plateklar: Marianne Beate Kielland og Lofoten Voices under innspillingen av Lofotoratoriet i Svolvær kirke. Nå er plata ute.

Plateklar: Marianne Beate Kielland og Lofoten Voices under innspillingen av Lofotoratoriet i Svolvær kirke. Nå er plata ute. Foto:

I fjor høst samlet Marianne Beate Kielland Lofoten Voices til innspilling av storverket "Lofotoratoriet". Nå er albumet klart.

DEL

Ketil Bjørnstad har komponert det omfattende verket som skildrer Lofoten i mange fasetter.

Bjørnstad har satt musikk til tekster av en rekke lokale og regionale forfattere. I 2017 ble verket urframført under Kammermusikkfestivalen.

- «Lofotoratoriet» har blitt en hyllest – til alt alle elsker ved Lofoten og ved nord i det hele tatt. Og det er en hyllest til folkene som bor der, til det ekte og nære livet, heter det i en pressemelding.

Dikterne bak tekstene er ingen ringere enn både Ole H. Bremnes, Frank A. Jenssen og Johan Bojer for å nevne noen. I tillegg er tekster av Ingrid Arctander, Sølvi Ytterstad og Edgar Allen Poe med.

Musikken Bjørnstad har skrevet er arrangert av Sverre Tollefsen Laupstad. Den er også fremført av lokale og regionale krefter - med sanger Marianne Beate Kielland i spissen med koret Lofoten Voices som rundet av sitt virke med å innspillingen av plata - og med å fremføre oratoriet i fjor høst.

Da sa Kielland at det hele gikk over all forventning.

- Alt har heldigvis gått bra og jeg er mer fornøyd enn jeg hadde trodd jeg skulle bli, sa hun da.

I tillegg til Kielland selv og Lofoten Voices medvirker MiNensemblet, Terje Brun på akkordeon Brage Tørmænen på slagverk og John Inge Johansen som resitatør.

Nå er det altså å finne både på CD og på strømmetjenester.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken