Politiet melder om en kollisjon i Hammerfest natt til fredag. Politiets operasjonsleder Andreas Vesterhus forteller at en sjåfør kom kjørende langs veien da han oppdaget at motgående bil lå langt ut i hans kjørefelt på den rette strekningen, skriver nordlys.no.

Sjåføren svingte så ut i en busslomme for å unngå front til front-kollisjon. Selv om han hadde bremset helt ned, kjørte den andre bilen rett inn i hans bil.

– Det ble en slags side mot side eller hjørne mot hjørne-kollisjon. Melder anslo hastigheten til å være 40 km/t. Bilen hadde hatt fått en del skader, sier Vesterhus.

Ferden til mannen i 70-årene, som senere skulle vise seg å ha være påvirket av alkohol, endte ikke med kollisjonen. Han fortsatt kjøreturen. Han kjørte mye feil og vinglet i veibanen hele veien hjem. Den fornærmede parten fulgte etter og oppga mannens posisjon til politiet, ifølge Vesterhus.

– Politiet oppsøkte mannen på hans bopel og konfronterte han med det vi hadde av informasjon og skaden som var på mistenktes bil. Blodprøve ble tatt og mannen ble avhørt. Patruljen på stedet mistenkte ikke mannen for å være påvirket av annet enn alkohol.