Gå til sidens hovedinnhold

«Rykk tilbake til start» – Skolesaken i Flakstad

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nok en gang skjer det! Når alt ligger til rette før at man endelig skal komme i gang med noe, så er det plutselig noe helt nytt som skal planlegges og utredes. Som Flakstadfjæring, kommunestyrerepresentant og mor til en førsteklassing, begynner jeg å føle meg snytt, ja nesten holdt for narr i forhold til å få en avklaring i denne saken.

Synes Lofotposten sin artikkel var litt uklar i forhold til mindretallet sitt forslag. Vi foreslo å legge den allerede planlagte skola ut på ny anbudsrunde med noen få endringer. Vi ønsket å ta inn en liten flerbrukshall i tegningene igjen, og kutte ned på det planlagte uteområdet for å oppnå besparelser. Dette ville nok ha ført til en liten utsettelse, men vi hadde sluppet å bruke tid, penger og ressurser på ny brukerprosess, tegning og planlegging.

De siste årene har det vært startet ikke mindre en tre underskriftskampanjer som går på ønsket/ behovet om å få på plass en god helhetlig skole i Flakstad raskest mulig.

På tross av dette vedtas det i dag å starte en ny prosess med veldig usikkerhet rundt resultatet. Idrettslaget har enda ikke bestemt om de skal bygge hall, og Frøydis i rådgivergruppa bekreftet at man ikke har noen garanti for at man kommer billigere ut. Rådgivergruppa trakk frem markedets usikkerhet og uteområdet, som forklaring på at prisen ble høyere en forventet. Det var ingen som spurte hvor mye som kan skylles pris stigning. (Dette kunne ha vært ute på anbud i 2019) Markedet vil være like usikkert i forhold til dette nye prosjektet. I verste fall risikerer vi å bruke tid, penger og ressurser, for så, nok en gang å «rykke tilbake til start»

Hva da?

Flertallet vedtok i dag at målsettingen fortsatt skal være å flytte inn i ny skole innen utgangen av 2022. Hvor realistisk er dette? For å nå det vedtatte målet må vi begynne å bygge en skole som enda ikke er tegnet i neste mnd!

Å utsette et problem får det ikke til å forsvinne. Det kan faktisk gjøre det mye verre.

Kommentarer til denne saken