– Statens vegvesen gjennomfører oppkjøring og teoriprøver for å sikre at alle som skal ut og kjøre på veiene våre har den nødvendige kompetansen og tryggheten som kreves. Dette er et viktig element i vårt kontinuerlige arbeid mot null drepte og hardt skadde på norske veier, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

I Lofoten er det to trafikkstasjoner: På Leknes og i Svolvær. Ved førstnevnte var det 27 personer som gjennomførte praktiske førerprøver (oppkjøringer) ved stasjonen i april. 22 av disse kjørte opp til klasse B (personbil). I tillegg var det 41 personer som gjennomførte teoriprøver.

I Svolvær gjennomførte 13 personer praktiske førerprøver. Åtte av disse tok førerkort for klasse B. 49 personer gjennomførte teoriprøver.

Totalt i Nordland var det 487 personer som gjennomførte oppkjøringer i april. 80 prosent av kandidatene besto oppkjøringen. Av de 828 personene som tok teoriprøve i samme periode besto 63 prosent.

43 prosent av kandidatene i Nordland gjennomførte praktisk prøve i kjøretøy med automatgir. For hele landet er andelen 53 prosent.