SALT etablert på Ramberg

Velkommen: Hilde Rødås Johnsen fikk blomster av ordfører Stein Iversen. Rådmann Erling Sandnes(tv), næringsjef Kurt-Atle Hanssen, teknisk sjef Anderas Henriksen og leder i Flakstad Utvikling AS, var også med på å øsnke Salt Lofoten AS velkommen til Ramberg. Foto: Kai Nikolaisen

Velkommen: Hilde Rødås Johnsen fikk blomster av ordfører Stein Iversen. Rådmann Erling Sandnes(tv), næringsjef Kurt-Atle Hanssen, teknisk sjef Anderas Henriksen og leder i Flakstad Utvikling AS, var også med på å øsnke Salt Lofoten AS velkommen til Ramberg. Foto: Kai Nikolaisen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag åpnet SALT Lofoten AS avdelingskontor på Ramberg og kommuneledelsen var strålende fornøyd med at Flakstad er tilført en kompetansearbeidsplass. Hilde Rødås Johnsen er den som skal lede kontoret.

DEL

SALT Lofoten AS er en uavhengig kompetansebedrift som leverer tjenester innenfor forskning, rådgivning og formidling knyttet til havet og kysten. Selskapet har hovedkontor i Svolvær og avdelingskontor i Tromsø.

Skifter beite

Tirsdag åpnet selskapet sitt andre avdelingskontor, denne gang på Ramberg. Det er Hilde Rødås Johnsen som er ansatt som seniorrådgiver ved kontoret. Hun har jobbet i 14 år ved Norges Kystfiskarlag på Ramberg, de siste årene som daglig leder.

Hun gleder seg veldig til å starte på jobben.

-Etter 14 flotte år ved Kystfiskarlaget var tiden inne for å finne på noe nytt og I i SALT vil jeg få mange forskjellige oppgaver. I første omgang vil jeg jobbe om prosjektet som SALT har fått av Miljødirektoratets prosjekt der fiskeflåten skal innlemmes i opprydning av søppel langs kysten, sier Rødås Johnsen.

-Det passer perfekt inn med den bakgrunnen jeg har, legger hun til.

Hun har fått midlertidige kontorlokaler på rådhuset i Flakstad.

-Jeg er bosatt i Flakstad og det var helt avgjørende at kontoret ble lagt hit og en klar forutsetning fra min side, slår hun fast.

Ønsket velkommen

På sin første arbeidsdag hos Salt ble hun invitert inn på ordførerens kontor der rådmann Erling Sandnes, leder i Flakstad Utvikling, Rolf Zimmermann, næringssjef Kurt-Atle Hanssen og ordfører Stein Iversen tok imot Rødås Johnsen.

-Alle nye arbeidsplasser i Flakstad er veldig velkomne og vi er veldig glade for at SALT Lofoten AS valgte Ramberg, sier ordfører Stein Iversen.

Rådmann Erling Sandnes syntes det er ekstra stas med at en kompetansebedrift velger Flakstad.

-En slik etablering vil gjøre det lettere å få andre kompetansebedrifter til å etablere seg i Flakstad, mente Sandnes.

Flakstad utvikling AS

Rolf Zimmermann i Flakstad Utvikling AS var også svært glad for at Salt valgte Flakstad.

-SALT er en av flere rådgivere som Flakstad Utvikling AS har brukt og logistikkmessig betyr det mye å få en slik kompetansebedrift til Ramberg, sier Zimmermann.

-Denne etableringen er et godt eksempel på hvor viktig Flakstad Utvikling AS er for Flakstad. De generere så masse rundt selskapet og uten Flakstad Utvikling AS er det slett ikke sikkert at vi har fått denne etableringen, supplerer ordføreren.

Drømmestart

Hilde Rødås Johnsen forteller at hun regnet med at den første tiden ville hun måtte bruke tid på skaffe oppdrag. Slik ble det ikke.

-Jeg har rett og slett fått en drømmestart med flere oppdrag og de fleste ligger i retning med den bakgrunnen jeg har. Dette blir kjempespennende, sier Rødås Johnsen.

Ordfører Stein Iversen ga henne en blomsterbukett som en markering at SALT Lofoten AS nå er etablert på Ramberg.

-Det er veldig hyggelig at SALT er etablert og det er ekstra hyggelig at Flakstad selv har innbyggere som har denne kompetansen, sier ordføreren i det buketten blir overlevert.

Daglig leder ved SALT Lofoten AS, Kjersti E.T. Busch, er glad for at SALT nå også er representert i Vest-Lofoten.

-Kontoret på Ramberg skal dekke Midt- og Vest-Lofoten. Det skjer veldig mye i den delen av Lofoten og det er ikke gunstig å drifte dette fra Svolvær, sier Busch.

Unik kompetanse

Hun er veldig glad for at Hilde når blir med på SALT -laget.

-Hilde har en unik kompetanse på fiskerisiden som hun har opparbeidet seg gjennom arbeidet i Kystfiskarlaget. Det er mye en ikke kan lære på et universitet og det er nettopp dette som gjør Hilde så unik. Hun kan alt om kvoteproblematikk og ikke minst hun har et godt nettverk, sier lederen for SALT Lofoten AS.

-Hun vil nå bruke denne kompetanse på flere nasjonale prosjekt, og vi håper at opprettelsen av vårt kontor på Ramberg vil gjøre at det blir opprettet flere kompetansearbeidsplasser på Ramberg, avslutter Kjersti E.T. Busch.

Også ved SALT sitt kontor i Tromsø er det en lofoting som styret. Det er Siri Beate Arntzen fra Moskens som betjener kontoret i Tromsø.

Artikkeltags