Malin (29) organiserte Strandryddedagen - drømte om å flytte til Lofoten

UTVIDER: SALT har ansatt fem nye mennesker i høst. (fra venstre: Emil Røthe Johannessen,  Eskil Dahl Olaussen, Liz Lamora, Malin Jacob og Ane Oline Roland.)

UTVIDER: SALT har ansatt fem nye mennesker i høst. (fra venstre: Emil Røthe Johannessen, Eskil Dahl Olaussen, Liz Lamora, Malin Jacob og Ane Oline Roland.) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Malin Jacob (29) har tidligere organisert Strandryddedagen i Norge. Nå har hun flyttet til Lofoten, og skal jobbe i SALT.

DEL

SALT har i løpet av høsten ansatt fem nye mennesker på sine kontorer.

– Det er kjempestas å sitte her med fem nye ansatte. Vi er utrolig privilegerte med at dyktige folk vil jobbe her, det er ikke en selvfølge, mener Kjersti Busch i SALT.

Bedriften utvider med fire stillinger. Den femte stillingen erstatter en tidligere ansatt.

– Vi har mulighet til det fordi vi har mye å jobbe med. Både innen marin forsøpling, formidling og forskningsprosjekter, forteller Busch.

Vil styrke SALT

Malin Jacob (29) fra Sørlandet startet i jobben hos SALT denne uken. Hun jobbet tidligere i organisasjonen Hold Norge Rent, hvor hun drev Strandryddedagen. Nærmere 100.000 mennesker deltok på strandryddingen i år.

– Det har vært kjempe gøy, men jeg har lenge hatt en drøm om å flytte til Lofoten. Nå var jeg så heldig at jeg fikk lov til det, og at jeg fikk jobbe i SALT, sier Jacob, og legger til:

– Det er et spennende fagmiljø her i Lofoten. I tillegg til at det er en natur du ikke finner noen andre steder. Kompetansen om marin forsøpling tar jeg med meg inn i jobben. Det tror jeg kan styrke SALT, forteller hun.

29-åringen har også vært ansvarlig for gruppa «Samarbeidsarena for aktører som jobber mot marin forsøpling».

– Jeg har god oversikt over hvem som driver med hva innenfor marin forsøpling. Det er ganske nyttig, mener hun.

- Gikk fort

Liz Lamora (32) flyttet nylig til Lofoten fra Sverige. Tidligere har hun bodd i Danmark og er egentlig fra USA. Hun ble ansatt i SALT for litt over en måned siden, og har ansvar for administrasjonen.

– Nå bor jeg i Kabelvåg, det gikk egentlig ganske fort. Min mann fikk jobb her først, og så var jeg så heldig at jeg fikk jobb her på SALT, forteller Lamora.

Eskil Dahl Olaussen (28) fra Tromsø er ansatt ved Tromsø-kontoret. Han var sommervikar i bedriften og fortsetter nå på deltid.

– Jeg jobber her samtidig som jeg fullfører mastergraden min. Den handler om fiskeri- og havbruksvitenskap, forteller han og legger til at han synes det er interessant å jobber i SALT:

– Jeg har jobbet en del med marin forsøpling, og har vært rundt i hele landet for å snakk om dette.

To til Ramberg

På Ramberg-kontoret til SALT er Ane Oline Roland (26) og Emil Røthe Johannessen (28) kommet til. De er begge fra Harstad, har studert i Trondheim og er nå bosatt på Ballstad.

– Vi er veldig heldige som fikk jobb i SALT, og får bruke det vi har lært i Trondheim, mener de.

Karrieremuligheter

– Det betyr mye for Lofoten at det skapes karrieremuligheter for de med høy utdannelse her. Litt fordi halvparten av de unge nå har høy utdannelse, og det må være jobber til dem. Samtidig som de med høy utdannelse har noe nytt å tilføre, mener Busch i SALT Svolvær.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken