Tre kandidater fra Vågan til Årets Nordlending

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Avisa Nordland og NRK Nordland skal i år kåre Årets nordlending 2014.
I kandidatlista på ti personer eller grupper er det hele tre representanter som kan sies å være fra Vågan. En av dem er Liv Kari Antonsen, som tidligere arbeidet ved Lofoten kulturhus i Svolvær.
Antonsen er nominert på grunn av sitt arbeid for å ufarliggjøre kvinner uten hår på hodet. Etter at hun selv fikk brystkreft har hun nemlig laget en kalender med andre kvinner uten hår.

Antonsen var også kandidat til Årets Medmenneske, en kåring i damemagasinet KK.
 

En annen kandidat er Sondre Justad med aner i Henningsvær og Borge i Lofoten. Han har i år hatt sitt musikalske gjennombrudd og har hatt flere låter på radioens spillelister.
Han har blant annet sluppet singelen «Nu har du mæ» som ble en av årets radiohits, og fikk deltakelse i P3 Gull i NRK.
Ifølge nominasjonsteksten skapte låta «Bli hos mæ» et skred av begeistring fra både 16 år gamle gutter og damer i 40-årene.
Siste Vågan-kandidat i årets Nordlending er Kriss Rokkan Iversen og Kjersti Eline Tønnessen Busch – gründerne av bedriften SALT i Svolvær.
I november fikk de pris for Årets gründerkvinner i Norge. Og de mottok da hovedprisen på en halv million kroner. Ifølge nominasjonsteksten framstår de to som gode rollemodeller, både som gründerkvinner og for å være utradisjonelle i sin kunnskapsformidling.

Artikkeltags